En Sıcak Konular

AK Parti'yi iktidara taşıyan sır

18 Mayıs 2011 18:16 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı Faruk Çelik Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Eker son gelişmeleri değerlendirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kendilerinin kimsenin seçim bürosuna saldırmadığını demokratik ve kanuni yollardan seçim propagandasını yaparak yollarına devam ettiklerini söyledi.
 
Açılışta konuşan Mehdi Eker, partilerin seçim bürolarına yapılan saldırıları hatırlatarak, "Biz kimsenin seçim bürosuna saldırmıyoruz. Kimsenin seçim bürosunu taşlayıp, molotof kokteyli atmıyoruz. Biz demokratik ve kanuni yollardan seçim propagandamızı yaparak, yolumuza devam ediyoruz edeceğiz de.'' dedi.
 
İktidar oldukları süreçte ilk kez isteyenin seçim propagandasını Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça yapabildiğini belirten Eker, "Bizden önceki iktidar olan hiç bir hükümetin zamanında yeni doğan çocuğuna bir baba Kürtçe isim veremiyordu. Oysa şimdi baba çocuğuna 'Hozan Zozan Berfin' gibi istediği Kürtçe ismi takabiliyor." diye konuştu.

Daha sonra söz alan devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise ''Bizi iktidara taşıyan, milletle bütünleştiren en önemli sırrımız, hükümetimizin gündemiyle bizi iktidara taşıyan milletimizin gündemi bir olmasıdır.'' diye konuştu.

 Eğitim, sağlık ekonomide hiç bir geçmiş iktidarla kıyas dahi kabul etmeyecek reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Yazıcı, "Biz insan odaklı, insan esaslı hizmet yapıyoruz. Yan gelip yatmıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasında ne coğrafi ne fiziki olarak hiçbir ayrım yapmadıklarını belirterek, ''Hiç bir bölgemize mezhepsel veya farklı ayrımcılığa yol açacak hizmetler yapmadık. Bütün bölgelerimizi eşit gördük. Şanlı ecdadımız olan Osmanlının bir sözüne nazaran, 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.' anlayışıyla eşit hizmet ettik. AK Parti olarak eşit hizmet üretmeye de devam edeceğiz. '' ifadelerini kullandı.

Anayasada yazılı olan ancak hep gözardı edilen sosyal ve hukuk devleti anlayışının, ilk defa AK Parti iktidarında kullanıldığını vurgulayan Yazıcı, ''Bizden önce saçma sapan saçma statükocu yasaklar vardı. Biz geldik. Hepsine son verdik. Ama yetmez, inşallah Suruçluların desteğiyle yeni yapılacak anayasada bireyi ve özgürlüğü ilke edinmiş bir anayasa yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılışına da değinen Bakan Yazıcı, şunları kaydetti: "İnşallah Suriye ile yakın bir zamanda Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılışını yapacağız. Bizim tarafımızda sınır kapısının açılması ile ilgili hiç bir sıkıntı ve problem yok. Şu an Suriye'de iç karışıklık var. En kısa zamanda bu karışıklığın giderilmesinden sonra, sınır kapısının açılışını bizzat kendim yapacağım.''
 
Devlet Bakanı Faruk Çelik de Şanlıurfa'nın sadece fıstığın ticaretin pamuğun merkezi olmadığını belirterek, "Burası Arabı Kürdü Türkü Alevisi Sünnisini içinde barındıran bir birlik beraberlik ve kardeşlik diyarıdır.'' dedi.

 Bakan Çelik, Türkiye'nin bundan 9 yıl önceki Türkiye olmadığını, hem dış politikada hem istikrarda çağ atladıklarını belirterek, ''Yıllarca Türkiye'de dengesiz ve adaletsiz bir kalkınma vardı. İşte biz buna çözüm olmak için sizin sorunlarınızı Ankara’ya götürmek değil, Ankara’yı sizin ayağınıza getirmek, dertlerinize merhem olmak için bu yola çıktık. '' diye konuştu.

Çelik, ''Biz ne mevsimlik siyasetçi ne de mevsimlik milletvekiliyiz. Bİz vatandaşını seçimden seçime sandıktan sandığa hatırlayan bir parti de değiliz. İnşallah seçimden sonra ben ve milletvekili arkadaşlarım her ayın 3 gününü sizlerle ve sizlerin sorununu çözmekle geçireceğiz. İnşallah 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri bizim birlik beraberlik ve kardeşlik bağımızı daha da güçlendirir.'' açıklamasında bulundu.

cihan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,942 µs