iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Mossad ve Sarkozy bu kez yanyana...

18 Mayıs 2011 17:41 tsi
Mossad ve Sarkozy bu kez yanyana... Avusturya menşeili makalenin başlığı pek manidar: "Mossad ve Sarkozy Strauss-Kahn'ı nasıl tuzağa düşürdü" iyibilgi özel

Avusturya'nın en büyük ve saygın gazetelerinden biri olan Die Presse'de dün yayınlanan, Norbert Rief imzalı makale, uluslararası arenada şok etkisi yarattı.

"Mossad ve Sarkozy Strauss-Kahn'ı nasıl tuzağa düşürdü" başlıklı yazı, geçtiğimiz cumartesi günü cinsel taciz suçlaması ile New York'ta göz altına alınan ve daha sonra çıkartıldığı mahkemede tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın içinde bulunduğu 'skandala' farklı bir açıdan ışık tutuyor.

Rief'in iddiası kısaca şöyle:

Dünyanın en üst düzey yöneticilerinden birisinin kendisine yöneltilen suçlamadaki kadar kontrolsüz davranabilmesi mümkün değil. (Rief burada "azgın bir şempanze gibi" diyor). Bu işi sadece cinsel açlık, içgüdü ile açıklamak anlamlı değil.

Bu iş aslında bir komlo: Strauss-Kahn'a tuzak kuruldu.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, Nicholas Sarkozy tarafından tuzağa düşürüldü çünkü Sarkozy, Strauss-Kahn'ın kendisini Fransa Cumhurbaşkanlığı koltuğundan edebilecek en güçlü rakip olduğunu biliyordu. Daha bir kaç hafta önce Kahn, ünlü Fransız gazetesi Liberation'a verdiği bir mülakatta kendisine cinsel içerikli bir tuzak kurulabileceğini de söylemişti!

Kim daha IMF Başkanı'nın tutuklanmasından on dakika önce konuyla ilgili twitter'da ilk duyuruyu yapmıştı? Sarkozyn'nin partisinden Jonathan Pinet! Kim o twitter mesajını çevreye yaymaya başladı? 2007 yılında Sarkozy'nin seçim kampanyasının internet sorumlusu Arnaud Dassier!

Bu detaylara ilk kez Rief dikkat çekmiyor. Daha önce de çeşitli basın organları, bu garip "rastlantıların" üzerinde durmuştu.

Rief'in iddiasını diğer açıklamalardan ayrı kılan kısım, bundan sonra İsrail gizli servisi Mossad ile ilgili söyledikleri. Avusturyalı gazeteciye göre Sarkozy'nin emrindeki Fransız gizli servisi olaya bir ajan-provakatör karıştırmış olabilir. Hatta Mossad bile bu işi üstlenmiş olabilir. Mossad neden bir Yahudiye tuzak kursun? Rief burada bir açıklaması olmadığını söylüyor. Sadece Mossad'ın söz konusu komplo olduğunda, en iyi olduğunu söylüyor. Bir de, son olarak, Wall Street'ten bir bankerin bu komploya karışmış olabileceğini söylüyor.

Yazısını bitirirken, Rief başka bir kaynağa ait olduğunu belirterek, son bir teoriyi okuyucusuna hatırlatıyor:

"Strauss-Kahn, seçimlere katılmak istemiyordu, o yüzden bilinçaltı kendisine böyle bir yol seçti . Saldırı aslında mükemmel bir 'Freudian sürçme' örneği"

Her ne olursa olsun, dünya basınında ilk kez bu skandalda Mossad ve Sarkozy adı birlikte anıldı.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs