En Sıcak Konular

Günay: Kocaoğlu, evsahibi sıfatıyla Paris'e gitmeliydi

18 Mayıs 2011 16:00 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Nisan 2011'de imzaladığı EXPO İzmir başvurusunu teyit için Paris'e giden heyete katılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sitem etti.

Evsahibinin bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Günay, "Şehrin evsahibi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da Paris'e gitmesini isterdim. Evsahibi sıfatını esas o taşıyordu ve Paris'e gitseydi çok yakışırdı. İzmir'i, Akdeniz'in öbür ucundaki Barselona gibi yapmak istiyoruz. Böyle bir potansiyelimiz var, İzmir için kurduğumuz hayal gerçekleşebilir." dedi.

Seçim çalışmalarına devam eden Bakan Günay, turizm hamlesini İzmir merkezli başlatmak üzere şehre geldiğini, turizmin bereket ve zenginlik olduğunu söyledi. 25 Mayıs 2011'de ihalesine çıkılacak olan Karaburun Marinası alanında incelemelerde bulunan Günay, bu ilçede trafik kazalarını azaltacak yol yapım çalışmaları için Karayolları Genel Müdürü'ne talimat verildiğini bildirdi. Bu bölgelerin turizme kazandırılması gerektiğini anlatan Günay, "Dünyada turizimde önde giden yedi ülke arasındayız. Antalya şu anda 9 milyon turist aldı, binlerce insan da turizmden ekmek yiyor. Turizmin gelmesi, bereketin ve zenginliğin gelmesi anlamını taşıyor. Hedefimiz bu, İzmir'e bunun için geldim. Kültür ve Turizm Bakanı olarak dört yıldır çalışıyorum. Türkiye'yi, aldığımız noktadan daha ileri bir yere getirdik. İzmir'de ise planlamalarda yerel yönetimlerin çok istekli davranmamasından dolayı yerinde sayma var. Burada da hep birlikte olmalıyız." şeklinde konuştu.

Halkın seçtiği belediye başkanlarının başının tacı olduğunu fakat Ankara'ya gelerek kendisiyle işbirliği yapmaları gerektiğini belirten Bakan Ertuğrul Günay, doğayı ve tarihi koruyarak sürdürülebilir, yepyeni bir turizm anlayışını İzmir'e getirmeye çalışacaklarını açıkladı. Yeşili yok etmeyen, denizi kirletmeyen bir yapılaşma anlayışıyla damak tadını, geleneksel kültürü, Avrupalıların sadece konaklamayacağı, hayatın içinde yer alıp gezerek Türk kültürünü öğreneceği ve daha uzun süre kalacağı bir turizm planlamasını yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs