En Sıcak Konular

Türkiye turizmde son yıllarda daha güvenli...

18 Mayıs 2011 12:57 tsi
Marmaris'te düzenlenen "Konaklama Güvenliği" konulu seminerde Türkiye'yle ilgili önemli tespitlerde bulunuldu.

Tur Operatörleri Federasyonu (FTO) ve İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından Marmaris'te düzenlenen "Konaklama Güvenliği" konulu seminerde, Türkiye'nin turizmde son yıllarda daha güvenli hale geldiği belirtildi. Marmaris'in Armutalan beldesindeki Grand Paşa Otel'de Güney Ege Otelciler Birliği'nin (GETOB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, FTO, ABTA ile Türkiye'ye turist gönderen tur operatörlerinin temsilcileri ve otelciler katıldı.

ABTA Destinasyon Servisi Müdürü Angela Hills yaptığı konuşmada, otelcileri özellikle ölümle sonuçlanabilecek ihmaller konusunda uyardı. Otellerde meydana gelen ölüm olaylarında, eğer bir ihmal söz konusu ise otel yöneticisinin cinayetten yargılandığına işaret eden Hills, "Yunanistan'da meydana gelen bir olayda, otelin havuzunda yüzen turist, filitrasyon sistemi ters yönde çalıştığı için boğuldu. Otel yöneticisi ve bakım görevlileri cinayetten tutuklandı. Eğer kötü bir duruma düşmek istemiyorsanız, görev verdiğiniz kişileri eğitip denetimleri gerçekleştirin" dedi.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi otelcilerin mevzuatı ve yerel hukuku fazla bilmediğini belirten Hills, turizmcilerden FTO'nun uygulama kılavuzuna uymalarını istedi. Tur operatörlerinin, herhangi bir olumsuzlukta FTO kılavuzuna göre hareket ettiğine dikkati çeken Hills, ancak bu kılavuzun Türk kanunlarının üzerindeymiş gibi değerlendirilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ YOL KAT ETTİ"

İngiliz tur operatörü IGI'nın Müdürü Ian Greaves ise yaptığı sunumda, turistlerin yaşadıkları bazı olumsuzlukların sadece Türkiye'de olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın bir çok yerini geziyorum ve insanlar bana, "Yangın, trafik kazası ve salgın hastalıklar daha çok nerede oluyor?' diye soruyorlar. Özellikle şurada oluyor diyemiyorum. Çünkü birçok kötü şeyi, dünyanın herhangi bir yerinde görebiliyorsunuz. Örneğin Londra'daki bir otelde çok para vererek konaklıyorsunuz ama ne kadar kötü olduğunu görünce 'Tanrım bu olamaz!' diyorsunuz. Bundan dolayı şu ülkedeki oteller kötü bizimkiler çok iyi diyemiyoruz. Ancak Türkiye son yıllarda yolcu güvenliği, çevre ve tesisler konusunda önemli bir yol kat etti. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacağını düşünüyoruz."

İNGİLİZ TURİSTLER EN ÇOK GÜNEY EGE'Yİ SEVİYOR

Toplantıda, Güney Ege'ye en fazla turist gönderen ülke durumunda olan İngiltere'den 2009 yılında 1 milyon 437 bin 57, 2010 yılında ise 1 milyon 650 bin kişinin bölgede tatil yaptığı kaydedildi. Türkiye'ye tatil için gelen İngilizlerin yarıdan fazlasının Marmaris'i tercih ettiği belirtildi. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bölgemize turist getiren lokomotif ülke konumundaki İngiltere'nin vatandaşlarını gönderdiği bölgede konaklama, yeme, içme, ulaşım konularında ve genel anlamda emniyet gereklilikleri, kuralları ve standartlarının sağlanmasına ilişkin birçok taleplerinin ve dayatmalarının olduğu malumlarınızdır" dedi.

Açıkgöz, bu etkinlik sayesinde konaklama sektörü olarak İngiliz seyahat acentelerinin neler istediklerini, hangi konulara dikkat ettiklerini birinci ağızdan öğrenme fırsatı elde ettiklerini söyledi. Bu arada, seminere katılan otelci sayısının az olması dikkati çekti. İki gün olarak planlandığı açıklanan seminerin yarınki bölümünde ulaşım konusu ele alınacak.

aa



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs