En Sıcak Konular

Türköne: Siyasi olarak intihar ediyor

18 Mayıs 2011 12:12 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir televizyon kanalında bazı Ülkücülere yönelik yaptığı 'devşirme', 'satılmış' gibi ithamların yankıları sürüyor. Türköne 'Bahçeli Ergenekon'a Boyun Eğdi, Siyasi Olarak İntihar Ediyor' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir televizyon kanalında bazı Ülkücülere yönelik yaptığı 'devşirme', 'satılmış' gibi ithamların yankıları sürüyor. Ülkücü camianın önde gelen kalemlerinden Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Bahçeli'nin bu açıklamaları ile kendilerini hedef gösterdiğini söyledi. Bahçeli'nin daha önce de benzer açıklamalar yaptığını hatırlatan Türköne, "Bu hastalıklı bir ruh yapısının yansımasıdır. Hedef alanlardan biri de benim sanıyorum. Ülkeye hizmeti olmuş, Türk milliyetçiliğine hizmeti dokunmuş insanların hakaretlerle aşağılanmalarını doğrusu şiddetle kınıyorum. " dedi.

Türköne, Devlet Bahçeli'nin Ergenekon'un şantajlarına boyun eğerek siyasi olarak intihar ettiğini ifade etti. Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Mümtaz'er Türköne, Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştirdi. Bahçeli'nin siyasi olarak intihar ettiğini vurgulayan Türköne, seçime giderken ortaya koyduğu bu bilinçli ve programlı tavrın başka açıklamasının olmadığını söyledi. Türköne, "MHP, Bahçeli'nin çıkışı ile tam anlamı ile siyasi intihar eylemi yürütüyor. Çünkü Devlet Bahçeli'nin bu tavrından dolayı toplumda özellikle de MHP ve Ülkücü camiada çok büyük rahatsızlık söz konusu. " dedi.

ERGENEKON ŞANTAJI

Türköne, seçime giderken Bahçeli'nin neden böyle tavır sergilediğine ilişkin soruya cevap olarak Ergenekon'u gösterdi. "Bu savaşın sebebi ve gerekçesi olarak MHP liderinin bir şantaja boyun eğdiğini, kuşatma altında olduğunu düşünüyorum. " diyen Türköne, şunları dile getirdi: "Açıkça, Ergenekon çetesinin Devlet Bahçeli'nin önüne bir şey koyarak onu tehdit ettiğini ve Ergenekon adına cemaate karşı savaş ilan ettirdiğine inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bunun ne olduğu ortaya çıkar. Yoksa Bahçeli'nin siyasi intihar eyleminin başka bir açıklaması yok. "

"BAHÇELİ, ÜLKÜCÜLERİ DE HEDEF ALMIŞTI"

Türköne, Bahçeli'nin dün katıldığı bir TV programında Ülkücü camianın önde gelen isimlerini 'satılık', 'devşirme' gibi ithamlarda bulunmasına sert tepki gösterdi. İtham ettiği kişiler arasında kendisinin de olduğunu hatırlatan Türköne, bu durumu 'hastalıklı bir ruh hali' olarak tarif etti. Türköne, "Bu hastalıklı bir ruh yapısının yansımasıdır. Hedef alınanlardan biri de benim sanıyorum. Devlet Bahçeli, Zaman'da yazdığım için beni kastetti. Yani doğrudan doğruya beni hedef gösterdi. 12 Eylül referandumunda da benzer ifadeleri kullandı. ve MHP'nin tabanı ikiye bölünmüştü. Bu hatasında ısrar etmişti. Ülkeye hizmeti olmuş, Türk milliyetçiliğine hizmeti dokunmuş kişileri hakaretlerle aşağılamalarını doğrusu şiddetle kınıyorum. Eleştirdiği o insanların yüzde 1'i kadar Devlet Bahçeli'nin bir faydası bu memlekete olmamıştır. " diye konuştu.

"MHP SİYASİ İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR"

Mümtaz'er Türköne, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir süredir, toplumun büyük sevgi ve saygı duyduğu Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ve sevenlerine karşı yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Türköne, Devlet Bahçeli'nin Gülen ve sevenlerine karşı acımasız ve açık bir savaş yürüttüğünü söyledi. Bahçeli'nin bu tavrından kendi tabanının da rahatsız olduğunu anlatan Türköne, "Seçime giderken kendisine yakın duran ve sempatiye duyan bir kesimi neden hedef almış? Bunun hiçbir açıklaması yok. MHP, tam anlamı ile siyasi intihar eylemi yürütüyor Bahçeli'nin çıkışı ile. Bahçeli'nin, seçmenleri ile Hocaefendi ve onun sevenler ile bu hizmete gönül verenler aynı ortak paydaları oldukça geniş insanlardır. Bu işte MHP kaybeder, zarar görür. " dedi.

Türköne, Devlet Bahçel'nin "Ülkücü camianın Fethullah Gülen'e olan sevgisi ve saygısı azalmıştır. " iddiasına da karşı çıktı. Bahçeli'nin açıklamalarından MHP tabanı ile Ülkücü camianın da çok rahatsız olduğuna dikkat çeken Türköne, "Devlet Bahçeli'nin dışında MHP'de bu lafları edecek bir adam bulamazsınız. Ben bir sürü MHP'li ile konuştum, hiçbiri Bahçeli'nin çok bilinçli, sistematik ve programlı olduğu anlaşılan saygısız ifadeleri… sadece Bahçeli ile sınırlı. MHP'liler de Ülkücüler de Hocaefendi'ye bu saygısızlığı etmezler. Devlet Bahçeli'nin bu tavrından dolayı çok büyük rahatsızlık söz konusudur. " tespitini yaptı.

Cihan




Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs