En Sıcak Konular

'Silivri ve Kandil'in yazdığı senaryo oynanıyor'

18 Mayıs 2011 11:54 tsi
'Silivri ve Kandil'in yazdığı senaryo oynanıyor' Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde AK Parti seçim bürolarına yapılan saldırıları eleştirdi. CHP'yi de Diyarbakır da kapenk kapatmaya destek vermekle suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nın Rekortmenler Plaket Töreni'nde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında terör örgütünün eylemlerinden medet uman çevreler olduğunu iddia ederek bu senaryoların boşa çıkacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın sözleri şu şekilde: "Kuzey Irak'tan sınırdan Türkiye'ye ağır silahlarla girmek isteyen terörist gruplara karşı, benim askerim, sınırları korumakla görevli askerim mücadelesini vermeyecek mi? Bunun neticesinde orada teröristler öldürülüyor. Parlamento içindeki bir siyasi partinin milletvekilleri kalkıp onlar için oraya gidip, orada gösteri yapıyorlar. Gösterilerde sürekli olarak silahlı kuvvetlerimizi, güvenlik güçlerimizi karşılarına almak suretiyle orada ülkeyi huzursuz edici tavrın içine giriyorlar. Hala buna birileri özgürlük adına izah getirmek istiyor. Artık bunları yutacak mıyız?"

"BİZ KEPENK İNDİRMEYECEĞİZ"

Partisinin yüze yakın seçim merkezinin, teşkilatlarının sürekli molotoflarla bombalandığını bildiren Erdoğan, ''Ama biz yılmayacağız. Biz birileri kepenk indirirken, anamuhalefetin oradaki şubesi kepenk indirirken biz kepenk falan indirmeyeceğiz. Eğer biz halkımızı, vatanımızı seviyorsak, bunun bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi vermek zorundayız. Aksi takdirde meydan bunlara kalır. Biz meydanı bunlara bırakmayacağız. Bu meydanın sahibi millettir, millet bu meydanı koruyacaktır.

Bunlar sokakları şiddete teslim etmek suretiyle, burada açık açık, kendilerine ihale edilen senaryoyu uyguluyorlar. Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de, diğer illerde, şiddetle, zorbalıkla, baskıyla kepenkler kapatılıyor. Yüreklerini, kendilerini ortaya koyan STK'ları buradan takdir ediyorum, tebrik ediyorum, alkışlıyorum.''

"KAOS PLANININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR"
Bütün bu olaylar karşısında esnafın, orada yaşayan vatandaşların, gençler, çocukların kazanmadığını, tam tersine, esnaf, tüccar, vatandaşın yaşananlardan ciddi şekilde mağdur olduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Ama hiç kimse çıkıp da cesaretle, bu partinin ve terör örgütünün bu şiddet eylemlerini, bu tahriklerini sorgulama cesaretini göstermiyor.

Günlerdir, öldürülen teröristler için yas tutan bazı köşe yazarları var, büyük fotoğrafı görüp, buradaki kaos planını eleştirmek gibi bir yüreklilik göstermiyor. Neden? Çünkü bu hadiselerden dolayı AK Parti'nin yıprandığını zannediyor ve kaos planlarının değirmenine su taşımayı tercih ediyorlar. Millet öyle düşünmüyor. Ne Doğu ve Güneydoğu'da ne Batı'da, Kuzey'de, Güney'de, milletim bu senaryo yazarları gibi düşünmüyor. Herkes, seçim öncesinde nasıl bir oyunun oynandığının çok iyi farkında. Doğu'yu tahrik edip, Batı'nın hassasiyetlerine dokunup, gençlerin kanı, annelerin göz yaşı üzerinden nasıl çirkin bir seçim hesabı yapıldığının herkes farkında.

"SİLİVRİ VE KANDİL'İN YAZDIĞI SENARYO"

Çok söyledim, bugün bir kez daha söylüyorum: Silivri ile Kandil'in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız. Bu şiddet olaylarına, bu kaos planlarına teslim olmayacağız.

Bizim yüreğimiz, milletimizle birlikte atıyor. Perşembe günü Siirt'te, cuma günü Van'da, cumartesi günü Hakkari'de gidip milletimizle kucaklaşacak ve bu kirli tezgahı bozacağız. Van'da, bütün bu oyunları alt üst edecek, samimiyet diliyle, gönül diliyle vatandaşlarımıza sesleneceğim. Hedef şu değerli arkadaşlarım: Batı'yı, Doğu'yu tahrik edip, şiddet politikalarını geri getirmek. Malum parti de terör örgütü de Ergenekon da bugüne kadar şiddetten beslendi, bu şekilde devam etmesini arzuluyorlar. Teslim olursak, geri adım atarsak, silah tüccarları kazanır, vampirler kazanır. Teslim olmayacak, geri adım atmayacak, sağduyudan da asla taviz vermeyeceğiz. Biz 8,5 yıldır her gün çıkıp, milletimizin yüzüne gururla bakıyoruz. 12 Haziran'dan sonra da biz milletimizin yüzüne gururla bakacağız. Ama birilerinin girdikleri bu çirkin oyunlar nedeniyle milletin önüne çıkmaya yüzü olmayacak.''

AA



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs