En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'yi kim yanılttı?

18 Mayıs 2011 10:37 tsi
Devlet Bahçeli'yi kim yanılttı?

MHP liderinin ‘Ortam dinlemesi yapıyor’ diyerek resmini gösterdiği aracın sırrı çözüldü.

Resmin Almanya’daki bir oto galerisinin sitesinden alındığı belirlendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Devlet Bakanı Hayati Yazıcı imzalı ÖSYM’ye gönderilen sahtemailin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de ‘sahtecilik’ tuzağına düştüğü ortaya çıktı.

Bahçeli, geçtiğimiz hafta Show TV’de MHP’nin dinlendiğini ileri sürerek “Partinin önüne kameraların görmediği bir noktaya günlerdir siyah bir otomobil geliyor park ediyor. Şüpheli araç binayı ortamdinlemesi yapacak şekilde ablukaya aldı. Araştırdık plakası sahte çıktı” demiş ve Chrysler Grand Voyage rmarka aracın fotoğrafını göstermişti.

 AUTOMOBİLE.DE ADRESİNDE

Kaset skandalını araştıran parti yöneticileri tarafından Bahçeli’ye verilen araç fotoğrafının Almanya’da ikinci el araç satan bir galerinin internet sitesinden alındığı ve üzerine yerli plakanınmontajlandığı belirlendi. Aracın Almanya’da “automobile.de” uzantılı sitedeki araca tıpatıp benzemesi dikkat çekti. Bahçeli’nin eline verilen fotoğrafın bu siteden alındığı, üzerine yerli plakanınmontajlandığı belirlendi. Soruşturmayı yürüten birimlerin fotoğraf tanıma sistemi üzerinden fotoğrafın kaynağına ulaştıkları öğrenildi. Bahçeli’nin gösterdiği fotoğrafta, aracın köşesindeki duvar, arkadaki yeşillikler, üzerindeki ışık yansımaları Almanya’daki sitede yer alan araçla birebir aynı. MHP yetkililerinin ‘Savcılığa verdik” açıklamasına rağmen, savcılığa verilen dosyada fotoğraf bulunmuyor. Partililer, kendi çektiklerini iddia ettikleri ‘esrarengiz otomobilin’ basına vermedi. MHP’nin genel merkezi izlediğini iddia ettiği araçla ilgili Ankara Emniyeti’ne herhangi bir ihbar yapmadığı da ortaya çıktı. Chrysler araçtaki plakanın Dursun Akarsu adına kayıtlı 1998 model Şahin marka bir araca ait olduğu belirlendi.

Emniyette Chrysler yok

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, polis teşkilatında Chrysler marka araç bulunmadığına dikkat çekerek, “Bu suçlama iyi niyetli değil” dedi. Bahçeli’nin “polise ait olduğunu” ima ettiği araçla ilgili ihbar yapılmamasını eleştiren yetkili, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli 13 Mayıs saat 08.30-09.15 sıralarında bu aracın Genel Merkez önünde beklediğini söylüyor. Madem şüphelendiler neden 155’e ihbarda bulunmadılar. Ya da parti önünde nöbet tutan resmi polise bildirip araçta bir arama yaptırmadılar?”

bugün



Bu haber 1,365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs