En Sıcak Konular

Sınırda cenaze gerginliği...

16 Mayıs 2011 14:49 tsi
Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında iki ayrı operasyonda 12 PKK'lının öldürülmesinin ardından Güneydoğu'nun bazı il ve ilçelerinde esnaflar bugün kepenk açmadı, bazı ilçelerde kontaklar kapatıldı. BDP bölgede 3 günlük yas ilan etti.

Uludere'den sınırı geçen yaklaşık 300 kişi Irak tarafında bulunan 3 PKK'lının cenazesini alırken, sınırda güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açtı.
 
Yas ilan edildi
 
Şırnak'ta PKK'lıların öldürülmesi üzerine 3 günlük yas ilan edilirken, bugün başta Diyarbakır, Batman, Şırnak, il merkezleri ile bazı ilçelerde esnaflar kepenk açmadı.
 
Kepenklerin kapalı bulunduğu Batman'da bir grup, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bilboardlardaki AK Parti milletvekili adaylarının posterlerinin yırtıp, camlarının kırdı.
 
CHP seçim bürosunu kapattı
 
Diyarbakır'ın büyük bölümünde kepenkler kapalı bulunurken, belediye yolcu otobüsleri çalışmadı, çöpler toplanmadı. BDP teşkilatlarına siyah bezler asıldı. Diyarbakır'daki kepenk kapatma eylemine CHP de bir seçim bürosunu kapatarak destek verdi.
 
 CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, "Tek seçim büromuz olan Salih Sümer'in seçim büromuzu halkın kararına duyduğumuz saygıdan dolayı bizde kapattık" dedi.
 
Sınırı geçip cenazeleri aldılar
 
Uludere'nin Irak sınırında çatışmanın yaşandığı Yemişli Köyü'nün sınır kesiminde cenazeyi almak için BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de bölgeye gitti.
 
Öldürülen PKK'lıların 3'ünün cesedinin sınırın Irak'ta bulunduğunun belirlenmesi üzerine yaklaşık 300 kişi, bu sabah Yemişli Köyü'nün Bilican Tepesi Mevkii'nde sınırı geçmek istedi.
 
Geniş kapsamlı önlem alan güvenlik güçleri, sınırın geçilmesini izin vermedi. Yaşanan gerginlik sırasında güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açılırken, yer yer gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından yaklaşık 300 kişi, 1 saat süren yolculuğun ardından sınırı geçti.
 
Bilican Tepesi'nde Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu kalabalık grup, cenazeleri beklerken, bölgeye Sikorsky helikopterlerle takviye birlikler indirilip, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.
 
Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu grup çevresinde de geniş önlemler alındı. Güvenlik güçleri, Yemişli Köyü ve Bilican Tepesi'ne giriş çıkışları yasakladı.
 
Kışanak: "Köle olmayacağız"
 
BDP'li Kışanak, PKK'lılardan 5'nin cenazesinin alınması sırasında operasyonlara tepki gösterdi.
 
Kışanak, AK Parti iktidarı ve devletin kendilerine katliam dayattığını ileri sürerek, "Bu eylemsizlik sürecinde Genelkurmay'ın açıklamasına göre 12 gerillanın yaşamını yitirmesi açıkça bir cinayettir, açıkça bir katliamdır. Sorumlusu devletleşen AKP hükümetidir, Başbakan Tayip Erdoğan'dır. Burada yürütülen operasyon ve çatışma bizzat devletin politikası doğrultusunda Kürt halkının doğrularını bastırma halkı sindirmek korkutmak için bir karar doğrultusunda bir imha konsepti yürütülen bir çalışmadır. Şiddetle kınıyoruz, bir halk olarak buradayız" dedi.
 
6 cenaze Şırnak'ta...
 
Bu arada öldürülen PKK'lılardan 6'sının cenazesi bu sabaha karşı Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastane önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. PKK'lıların ailelerinin de cenazeleri almak için hastane önüne geldi. Kentte gergin bekleyiş sürüyor.
 
SİİRT:
 
Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonda da, PKK terör örgütüne yardım yataklık ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla aralarında BDP Kurtalan İlçe Başkanı Hasan Palat'ın da olduğu 28 kişi gözaltına alındı.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah erken saatlerde Kurtalan ilçe merkezinde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
 
Operasyonda PKK terör örgütüne yardım yataklık ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 28 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

cnn turk
 

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs