En Sıcak Konular

ABD'de renkli Türk Günü Yürüşü

15 Mayıs 2011 20:45 tsi
Paterson - Clifton Türk Günü ve festivali heyeti öncülüğünde gerçekleşen etkinlik Main sokağından Clifton Parkı'na kadar yapılan yürüyüş ile başladı.

Amerika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde yapılan görkemli bir Türk günü yürüyüşü düzenlendi. Paterson - Clifton Türk Günü ve festivali heyeti öncülüğünde gerçekleşen etkinlik Main sokağından Clifton Parkı'na kadar yapılan yürüyüş ile başladı.

Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, Clifton Belediye Başkanı James Anzaldi, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar kortejinden önünde yürüyerek halkı selamladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Paterson Belediye Başkanı Jones, çok sayıda Türk vatandaşın Paterson' da yaşamasının kendilerini çok mutlu ettiğini, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu günlerde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacın duyulduğunu söyledi. Görev yaptığı kasabanın çok farklı kültürlere ev sahipliği yaptığıni vurgulayan Clifton Belediye Başkanı Anzaldi ise, okullarda 67 farklı dili konuşan ögrencilere sahip olduğunu bu durumunda kendisini çok memnun ettiğini ifade etti.

Bu yıl son defa Türk Festivali'ne katılan Başkonsolos Mehmet Samsar ise Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek çok daha başarılı bir seviyeye geleceklerini söyledi. Başkonsolos Samsar "Bu festivale ilk başladığımız zaman çok az sayıda insan vardı, şu anda ise çok daha fazla insan var. Vatandaşlarımız günden güne artıyor. Yarın neden buradan bir Türk Belediye Başkanı veya Polis Şefi olmasın. İnanıyorum ki bütün bunlar bir gün gerçekleşecektir, yeter ki siz birlikte hareket edin. Bu yıl buradan ayrılacağım için son defa festivale katılıyorum, sizin gibi insanlarla bir arada olmak benim için bir gururdur." şeklinde duygularını dile getirdi.

Parkta kurulan çadırlarda dönerden baklavaya çiğ köfteden gözlemeye kadar çok sayıda Türk mutfağına ait lezzet, katılımcılara sunuldu.

Festivallerin insanları bir araya getirdiğini söyleyen Safinaz Bedelli yurt dışında yaşan Türk vatandaşların her fırsatta bir araya gelmesi gerektiğini, insanların her zaman birbirine destek olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

South Jersey'den festivale katılan Ramazan Küçük ise havanın soğuk olmasına rağmen çok sayıda Türk vatandaşın bir araya gelerek hasret giderdiğini, bunun da çok güzel bir ortamın oluşmasına sebep olduğunu söyleyerek duygularını paylaştı. Türkistan öğrencilerinin folklor gösterisi ile eğlenmeye başlayan katılımcılar Umut Zen, Ahu Güral ve Demet Sağıroğlu'nun birbirinden güzel parçaları eğlendiler.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs