En Sıcak Konular

Erdoğan: Bebekler üzerinden siyaset yapıyor

15 Mayıs 2011 20:10 tsi
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Masum bebekler üzerinden siyaset yapmakla" suçladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan, masum bebekler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova mitinginde örnek verdiği bebek olayına değindi.

"Beyefendinin nasıl bir yalancı olduğunu Türkiye bir kez daha Antalya'dan duysun. " diyen Başbakan, "11 Mayıs'ta Yalova'ya gidiyor. Yalova'da, 'Denizli'de bir bebek sokağa bırakıldı. Polisler bebeğe sahip çıktı. Bebeğin adını Yunus koydular' diyor. Bir masum bebek üzerinden utanmadan, sıkılmadan siyaset üretmeye çalışıyor. " dedi. Konuyu Denizli Valisi'ne sorduğunu ve doğru olmadığını öğrendiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Yalanları tek tek düzeltiyorum. Bebek anne tarafından terk edilmedi. Aile tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. Bebek, aile yoksul olduğu için değil, engelli olduğu için verildi. Bebeğin ismi Yunus değil, Yağmur. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca ekleseniz Çubuk belini aşar. Isparta'ya ulaşır. Antalya'nın çok güzel bir sözü var. Arife günü yalan söyleyenin bayram günü yüzü kara çıkar. Bunların yalanı bayramı bile beklemiyor. Yatsıya kalmıyor, anında ortaya çıkıyor ama yüzleri kızarmıyor. "

CHP liderinin özel bir televizyon kanalında katıldığı Siyaset Meydanı adlı programda YÖK'ü kaldırcağını vaat ettiğine değinerek, "Çok ilginçtir 35 dakika sonra diyor ki, 'bedelliden elde edeceğimiz geliri YÖK'e devredeceğiz'. Kaldırdığın YÖK'e o parayı niye devrediyorsun?" diye sordu. Başbakan, kendisini dinleyenlerin "Yalancı Kemal" diye Tempo tutması üzerine, "İşte bay Kemal bu. " karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun vaatlerle halkı kandırdığını savunan Başbakan Erdoğan, 2009 yerel seçimleri öncesi CHP'nin adayı şuan ki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından da vaat edildiğini hatırlatan Başbakan, "O günün dosyaları elimde var. Çok enteresan şeyler hazırlamış. 7 tencere dolacak diyor. Hoca doldurdu mu tencereleri? Belki kendi tenceresi dolmuş olabilir, o ayrı mesele. Suyu ucuzlatacaktı. Ucuzlattı mı, zam mı yaptılar? 10 bin ev hanımı ve genç sigortalı meslek sahibi olacak dedi. İçinizde bu şekilde iş sahibi olan var mı? Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı. Karıştı mı? Ben hocayım diyordu. 9 yıldır bunun üzerinde çalışıyorum diyordu. Hatta elektrik satıp para kazanacağız diyordu, ne oldu? Çıktı 'elimde sihirli değnek yok' dedi. " ifadesini kullandı.

Eskiden bir siyasetçinin de 'Dün dündür bugündür' dediğini hatırlatan Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "O zat şimdi CHP'nin akıl hocası. " dedi.



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs