En Sıcak Konular

'Özel sektör kaynakları daha verimli kullanıyor'

15 Mayıs 2011 18:48 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaynakların özel sektör eliyle daha verimli bir şekilde harcandığını söyledi. Gül, "Devlet eliyle yapılan işlerde ve üretimlerde kaynaklar çok israf edilmekte." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da TOBB 66. Genel Kurulu Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katıldı. Gül, törende yaptığı konuşmada Türk iş dünyasına büyük hizmetleri geçen iş adamlarına sembolik de olsa bazı armağanlar verileceğine dikkat çekerek, "Aslında sembolik de olsa dedim, ama bunun anlamı büyük." diye konuştu.

Türkiye'yi büyüten, geliştiren ve modern ülke yapanların aslında iş dünyası olduğunu söyleyen Gül, "Türkiye de bunu zaten anlamıştır. Daha önce devlet eliyle yürütülen, daha sonra karma şekliyle yürütülen ekonomi nihayet özel sektörün önderliğinde, özel sektörün liderliğinde Türkiye'nin büyüyeceğini ve iş dünyasının gayretleriyle, müteşebbislerin eliyle Türkiye'nin kalkınacağını kabul etmiştir. Ekonomi politikalarımız, hükümet politikalarımız artık bu yönde çizilmeye başlanmıştır." sözlerini kaydetti.

Kaynakların özel sektör eliyle, müteşebbisler eliyle daha verimli ve daha iyi şekilde harcandığının artık fark edildiğini belirten Gül, şöyle devam etti: "Devletin eliyle yapılan işler, üretimlerde kaynaklar çok israf edilmekte ama bir işin sahibi olunca, sahibi elini taşın altına koymakta ve sonuna kadar oradan verim almak, başarılı olmak için büyük gayretler sarf etmektedir. Bu bütün dünyada görüldüğü için Türkiye de görmüştür. Bunun neticesinde artık ekonomik kalkınma özel sektörle gerçekleştirilmektedir."

Gül, salondaki iş adamlarına, "Sizler üretim yapmaktasınız, sizler vergi ödemektesiniz, sizler ihracat yapmaktasınız, sizler bütün halkın ihtiyacını karşılamaktasınız." diye seslendi. Özel sektörün önünün açılması için devlet olarak hükümet olarak her türlü özenin gösterildiğini kaydeden Gül, "Bundan sonra da gösterilecektir." ifadesini kullandı.

İllere yaptığı ziyaretlerde, odalar ve borsalar birliği, sanayici ve tüccarlar ile de bir araya geldiğini belirten Gül, "Esas raporları sizden alıyorum açıkçası. O ilde neler oluyor, o ilin ufku ne kadar geniş, onları esas sizlerden öğreniyorum. O bakımdan sizlere gerçekten çok önem veriyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'de önemli yapısal ve köklü değişikliklere imza atıldığını ifade eden Gül, "Türkiye'nin yeniden yapılandırılmasında sizlere çok önemli roller verildi. Nasıl eskiden çok büyük hizmetler yaptıysanız, bundan sonra da muhakkak ki, daha fazla hizmetler yapacaksınız, hem kendiniz kazanacaksınız hem Türkiye kazanacaktır." diye belirtti.

Türk iş dünyasını daima yakından takip edeceklerini söyleyen Gül, şöyle devam etti: "Onların sorunları ile yakından uğraşacağız. İnanıyorum ki büyüyen Türkiye'nin asıl mimarları siz olmaya devam edeceksiniz. Kamu, hükümetler, devlet sadece sizlerin önünü açacaktır, görevi budur. Sizler daha iyi iş yapın diye, daha büyük projeler gerçekleştirin diye... Sizler bunun farkında olduğunuz süre içinde de siz de kendinizi değiştiriyorsunuz, siz de artık alaylı usulden mektepli usule geçiyorsunuz, siz de artık ölçeklerinizi büyütüyorsunuz. Artık istihdam ettiğiniz kişilerde farklı nitelikler arıyorsunuz. Türkiye içinde ve Türkiye dışında çok büyük projeleri gerçekleştiriyorsunuz."

Gül tören sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise, "Siyaseti artık halk konuşacak" diyerek cevapsız bıraktı.

ERGÜN: POPÜLİST SÖYLEMLERE TENEZZÜL ETMEDEN YAPISAL REFORMLAR KONUŞULUYOR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise Türkiye'nin son yıllarda ekonomik, sosyal ve siyasi yönden büyük değişimler yaşadığına dikkat çekti. Seçimlere 1 ay kaldığını anımsatan Ergün, "Popülist söylemlere tenezzül etmeden, yapısal reformlar konuşuyoruz." dedi. Ergün, seçim ortamında bile orta ve uzun vadeyi esas alan strateji planlarının açıklandığını aktardı.

Geçmiş yıllarda seçimlerin daha farklı bir ortamda gerçekleştiğini belirten Ergün, "Geçmişte yatırımlar sonraya ertelenir, hayat dururdu. Bugün iş dünyasında bir endişe yok, hayatı durdurmadan bu çalışmalar devam ediyor." diye konuştu. Seçimlerden sonraki en önemli gündemin anayasa değişikliği olduğunu söyleyen Ergün, bu sürece en çok katkı verecek olanların da iş dünyası olduğunu dile getirdi.

HİSARCIKLIOĞLU: TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Türkiye'nin, bölgesinin sanayi devi haline geldiğini kaydetti. İtalya ile Çin arasındaki coğrafyada, sanayisi en güçlü ülkenin Türkiye olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Son 30 yılda ülke olarak müthiş bir başarı hikayesi yazdık. Avrupa'nın en büyük 7. ekonomisi haline geldik. Bu azim ve birikimle önümüzdeki süreçte çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceğiz." dedi.



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,526 µs