En Sıcak Konular

Arap gençlerine Gazze izni çıkmadı

15 Mayıs 2011 13:58 tsi
Çeşitli Arap ülkelerinden gençlik örgütlerinin girişimi sonuçsuz kaldı.

Çeşitli Arap ülkelerinden gençlik örgütlerinin, Araplar tarafından "Nakba" olarak adlandırılan felaket gününde Gazze şeridine yürüme planları, Mısır ordusu tarafından engellendi.

Kahire'nin ünlü Tahrir Meydanı'ndan "Milyonlar Gazze'ye" sloganı ile başlatılan etkinlikte Arap gençleri 26 otobüs ile Gazze'ye giderek Filistinliler ile dayanışma içinde olduklarını göstermek istiyorlardı.

Mısır'ın Gazze sınırındaki Refah kasabasına otobüsler ile giderek sınırdaki 20 kilometrelik yolu yürüyerek geçmeyi planlayan gençleri, Mısır ordusu bölgede kurduğu 100'den fazla kontrol noktası ile engelleyerek geri döndürdü.

Kahire'den dün yola çıkan 12 otobüs dolusu aktivitist, İsmailiye kentinde bekletildikten sonra Kahire'ye geri dönmek zorunda kaldı.

Hüsnü Mübarek Barış Köprüsü'ne ulaşmayı başaran 60 kadar Arap genci de burada asker engeline takıldı.

Daha önceden sınıra 50 kilometre uzaklıktaki Ariş kasabasına gelen gençler Refah'a gitmek istediler fakat askerler tarafından engellenerek geri çevrildiler.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mısırlı Ahmet İbrahim adlı genç, Ariş kentine İskenderiye'den geldiğini belirterek, ordunun, Gazze'ye geçişlerini "resmen engellediğini" söyledi.

Mustafa Taha isimli bir başka aktivitist ise "Buraya ulaşana kadar her kontrol noktasında bekletildik. Ariş'ten sonra askerler Refah'a gidişimize engel oldular. Ben bu tutumu anlamıyorum. Mısır ordusu neden bizim Gazze'ye gidip Filistinli kardeşlerimiz ile kucaklaşmamızı engelliyor? Biz terörist değiliz ve barışçıl bir eylem yapmak istiyoruz. Bu engellemeler neden?" diye konuştu.

Mısır ordusunun Ariş kentinde bulunan Filistinlilerin Gazze'ye gitmelerine izin vermediğini savunan Ebu Eyüp, Gazze'de oturduğunu ifade ederek, Filistinli 5 arkadaşı ile Gazze'ye dönmek için Refah sınırına giderken araçlarının askerlerler tarafından durdurularak geri çevrildiğini iddia etti. Ebu Eyüp, "Askerler Gazze'ye yarın gidebileceğimizi söyleyerek bizleri geri çevirdi. Yarın engelleme olmaz ise Gazze'ye döneceğim" şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 1,015 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs