En Sıcak Konular

Tüketicilerden şikayet yağmuru

15 Mayıs 2011 12:26 tsi
Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi’ne ilk 4 ayda, telefon, mail ve mektup üzerinden 6 bin 876 adet şikayet geldi.

Şikayetlerin bin 670’i yani 4’te biri bankacılık sektörüyle ilgili. Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi’ne ilk 4 ayda, telefon, mail vemektup üzerinden 6 bin 876 adet şikayet geldi. Şikayetlerin bin 670’i yani 4’te biri bankacılık sektörüyle ilgili. Tüketiciler Birliği Başkanı NazımKaya, “Denetimboşluğu var” dedi Tüketicilerden bankalara şikayet yağıyor. Tüketiciler Birliği- ’nin verilerine göre 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da tüketicileri en çok bankalarmağdur etti. Tüketiciler Birliği tarafından hazırlanan 2010 YılıHak İhlalleri Raporu’nda hakkında en fazla şikayet ulaştırılan sektör, bankacılık olmuştu. Rapora göre 1 yıl içindemerkeze 7 bin 068 adet tüketici başvurusu yaparak şikayetlerini bildirmişti.

GSM’LER 2. SIRADA

Şikayetlerin yüzde 25’i bankacılık, yüzde 15’i iletişim, yüzde 15’i tüketici elektroniği, yüzde 6’sı dayanıklı tüketimmalları, yüzde 5’i giyimve yine yüzde 5’i kamusal hizmetle ilgiliydi. Sektörler şikayetlere kulak tıkamalı ki şikayetler giderek arttı. Yılın sadece ilk 4 ayında gelen şikayetler 2010 yılının tamamında gelen şikayetlerle neredeyse aynı sayıda. 2011 yılında şikayetler 6 bin 876’ya yükseldi. İlk 4 ay içinde Tüketiciler Birliği BaşvuruMerkezi’ne telefon, mail vemektup yoluyla gelen şikayetlerin başında yine bankalar yer aldı.

Şikayet yağıyor

Gelen şikayetlerden bin 670 kişi bankalardan, bin 58’i GSMoparatörlerinden, değerleri ise sağlık, eğitimgibi genel şikayetleri kapsıyor.Mağduriyetlerin artmasıyla şikayetlerin de artığına değinen Tüketiciler Birliği Başkanı NazımKaya, “4 ayda bir yılın rakamını buluyoruz. Özellikle bankacılık ve GSMsektörü alanında yeni haksızlıkların kitlesel olarak uygulanmasıyla insanlar şikayetleri hat safhaya çıktı” diye konuştu. Kaya, bankaların kart aidatı, işletimücreti ve ATMişlemlerinde hala para alıyor. GSMsektörünün tarife oyunları ve 444’lü hatların ücretlendirilmesi hala daha devam ediyor. SMS ücretlerinde de tavan fiyatın uyguluyor. Bütün bunlar vatandaşı çileden çıkarıyor” dedi.

Denetim yok

Hakkında şikayet yağan sektörlerin mevzuata uygun hareket etmediğini ifade eden Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Şikayetlerin sayısının artması tüketiciden kaynaklanmıyor. Mal veya hizmet üreten şirketler ile kamu otoritesinden kaynaklanıyor. Ortada ciddi bir denetim boşluğu söz konusu. Denetim boşluğu olunca firmalar da istediği gibi hareket edebiliyor. Bu nedenle öncelikli olarak denetimin artırılması gerekiyor.”

Tüketicilerin akla ziyan şikayetleri...

Elbisemi kirlettiler...

Bayan tüketici, İstanbul, Üsküdar’da bir bayan kuaförüne gider. Koltuğa oturur saç modeli ve renginin nasıl olacağı konusunda kuaföre isteğini söyler. Ogün özel bir gün olduğu için açık renkli bir kıyafet giymeyi tercih eder. Ancak saç kesimi yapılıp, boyama işlemi de bittikten sonra bir bakar ki giydiği kıyafette yer yer boyalar var. Dikkatle baktığında oturduğu koltuğun derisinin boya verdiğini görür ve tartışmaya başlarlar. Akabinde dernek başvuru merkezine yazılı olarak şikayetini iletip ne yapılabileceği konusunda hukuki bilgi ister.

Annemi dayak yiyor

İngiltere’ de öğrenci olan ve adının Fatih olduğunu belirten bir tüketici dernek başvurumerkezine; “Babam emekli.Alkole düşkünlüğü bulunuyor. Evine ve ailesine karşı çok sorumsuz.Hatta yaşlı annemi sürekli dövüyor. Hukuki olarak ne gibi haklarımız bulunuyor?” diye yazdı.

Abim karısını boşuyor

Bay Tüketici, dernek başvuru merkezimizi telefonla arayarak, abisinin sorumsuz bir hayat tarzı olduğunu kredi kartları ile ödeyemeyeceği borçlar altına girdiğini, ailesi ile geçimsizlik yaşadığını ve yengesinin boşanmak istediğini belirterek hukuki olarak abisine karşı neler yapılabileceği konusunda derneğin katkısını istedi.

bugün

 

 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs