En Sıcak Konular

Türk bayrağıyla çıktılar

15 Mayıs 2011 09:20 tsi
Türk bayrağıyla çıktılar Temsilcimiz Yüksek Sadakat'in elendiği 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Azerbaycan kazandı. İkili, zafer sonrası sahneye Türk bayrağıyla çıktı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan 221 puanla birinci oldu. Sonucun açıklanmasıyla birlikte Azerbaycanlı şarkıcı Nigar Cemal, elinde Türk bayrağıyla sahneye koştu.

Yüksek Sadakat'in yarı finalde elenmesinin ardından "kardeş ülke" Azerbaycan'ın kazanması teselli oldu. Azerbaycan'a Türkiye'den 12 tam puan verildi.

Düsseldorf Eurovizyon Arena'da gerçekleştirilen finalde Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Sırbistan, Rusya, İsviçre, Gürcistan, Finlandiya, İzlanda, Macaristan, Litvanya, Azerbaycan, Yunanistan, Estonya, Romanya, Moldova, İrlanda, Bosna Hersek, Danimarka, Avusturya, Ukrayna, Slovenya ve İsveç birincincilik için yarıştı. 25 ülkenin sahne aldığı finalde, Azerbaycan adına yarışan Eldar Kasımov ve Nigar Cemal "Running Scared" adlı şarkıyla 221 puan toplayarak Eurovizyon'u kazandı. İkinciliği 189 puanla İtalya elde ederken, üçüncü ise 185 puanla İsveç oldu.

Tarihinde dördüncü kez Eurovision'a katılan Azerbaycan'ın daha önceki dereceleri sekizincilik, üçüncülük ve beşincilikti.

AZERİLER BİRİNCİLİĞİ AZATLIK MEYDANI'NDA KUTLADI

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ın birinci olmasından sonra Azerilir, Eurovision birinciliğini Azatlık Meydanı'nda coşkuyla kutladı.

Kutlamalara katılan yüzlerce Azeri, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğin lehine ve Ermeni işgalinde bulunan Yukarı Karabağ topraklarının işgalden kurtulması yönünde slogan attıkları görüldü.

AA muhabirine açıklamada bulunan bazı Azeri vatandaşlar ise uzun bir süreden sonra ilk defa sevinç yaşadıklarını ifade ederek, yarışmada Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kutlamalara , başkent Bakü'de yaşayan Türk öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

 

 



Bu haber 1,439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs