En Sıcak Konular

El Fetih'i 'liderlik krizi' bekliyor

14 Mayıs 2011 19:25 tsi
Önümüzdeki dönemde bir daha başkan adayı olmayacağı söylenen Mahmud Abbas sonrasında el Fetih'i bir lider sorunu bekliyor

El Fetih hareketinde, gelecek yıl yapılacak seçimlerde Mahmut Abbas'ın bir daha aday olmayacağı ve bu yüzden bir liderlik krizinin yaşanacağı iddia ediliyor. Yaşanan krizin, Abbas kadar örgütte başka etkili bir ismin daha bulunmayışından kaynaklandığı belirtiliyor.

Daha önce aday olmayacağını ilan eden Abbas'ın, Filistin Uzlaşmasından bir yıl sonra yapılacak seçimlerde El Fetih'in kendisine yeni bir lider bulmasını istediği iddia ediliyor.

El Fetih hareketinin Meclisi Sevri üyesi olan “Hatim Abdulkadir” Abbas’ın aday olmayacağını doğruladı. Abdulakadir şöyle konuştu: "El Fetih'in, aday ilan etmesi gayet zor olur. Çünkü açıkçası El Fetih liderlerinden Abbas'ın yerini alacak kimse görünmüyor. Seçenekler çok az"

Abdulkadir: "İsrail bu şekilde siyasetini devam ettiği sürece Mahmut Abbas’ın yerine kimsenin olabileceğini düşünmüyorum. Bu  Abbas son başkan olabileceği demektir. Buna ilişkin Filistin halkı önümüzdeki dönem halkın yüzleşme dönemidir, dimokrasi sınırlarıyla sınırlanmadan, başkanlıkta kısıtlanmadan kendi hakkını direnişle savunacaklarını düşünyorum”

ABBAS ADAY OLMAYACAĞIM

Abbas, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, "Seçildiğimde programım, daha fazla güvenlik, ekonomik ve sosyal kalkınma, (Filistinliler arasında) uzlaşma, ardından bağımsız devletin kurulmasını sağlamaktı" diyerek, bu yıl bütün bu hedeflere ulaşma olasılığı bulunduğunu ve o zamanda da emekliye ayrılacağını belirtti.

Aylardır donmuş durumdaki İsrail ile barış görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması durumunda eylül ayında BM'nin Filistin devletini tanıması için tek taraflı çaba harcayacaklarını yineleyen Abbas, "Eğer görüşmelerde ilerleme olmazsa, ikinci seçeneğimiz BM'ye gitmektir" dedi.

Abbas, 2005 yılında Filistin yönetiminin başkanı seçilmişti.

Filistin'de Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde iki ayrı yönetime yol açan, el Fetih ile Hamas arasında 4 yıl süren anlaşmazlık, geçen hafta varılan anlaşmayla sona erdirilmiş ve yeni seçimlerin yapılabilmesinin yolu açılmıştı.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs