En Sıcak Konular

'Halkçı Kemal'in korumaları işçi dövdü

14 Mayıs 2011 12:16 tsi
İktidara geldiklerinde taşeronluğu bitireceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu'nun adamları, CHP'li belediyede çalışan ve sendikalı olmak isteyen kadın işçiyi darp etti

Her fırsatta "emekçinin dostu" olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun korumaları, bir süredir CHP İl Binası önünde "sendikalı iş" talebiyle direnen Buca Belediyesi işçisi Batıgül Tunç'u dövdü.

Marksist.org'un haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra dün akşam Konak'ta partililerine hitap eden CHP Genel Başkanı'yla görüşmek isteyen Batıgül Tunç, Kılıçdaroğlu'nun korumlarının saldırısına uğradı.

CHP il binası önünde "iş ve sendika hakkı" için direnen Buca Belediyesi işçisi, Kılıçdaroğlu ile konuşmak için platforma doğru yöneldiği sırada korumalar tarafından platformun basamaklarından aşağıya atıldı. Araca çarpan kadın işçi, ayrıca CHP'liler tarafından da darp edildi.

Batıgül Tunç, taşerona karşı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin yönettiği Buca Belediyesi'nde taşerona karşı mücadele ettiği için işten çıkartılmıştı.

"SALDIRI TÜM EMEKÇİ KADINLARA YAPILMIŞTIR"

Salı günü meydana gelen olayla ilgili dün bir basın açıklaması yapan Tunç, "En demokratik hakkım olan Kılıçdaroğlu ile görüşmeme müsaade edilmedi. Ben de sesimi Kılıçdaroğlu'na duyurmak için bindiği arabanın önünü kestim. O anda neye uğradığımı şaşırdım, görevliler, zabıtalar, bana ve destek için gelen arkadaşlara saldırdılar. Yerlerde sürüklendik, tekmelendik. Şu an vücudumun birçok yerinde morluklar var. Aldığım darbeler sonucunda bayılmama rağmen beni bir hayvanı atar gibi arabanın önünden kaldırıp kenara attılar. Bu saldırı özelde bana yapılırken, genelde ise tüm emekçi kadınlara, işçi ve emekçilere yapılmıştır" dedi.

"SİZ HANGİ SINIFTAN YANASINIZ"

Saldırı sırasında olay yerinde olan sendikacılara seslenen Batıgül Tunç, "62 gündür geceli gündüzlü eylemde olduğum hâlde beni görmezden gelen, kulaklarını tıkayan sendikaları da kınıyorum. Ve buradan onlara bir çift söz söylemek istiyorum: İşçi sınıfını aldatmayın, ihanet etmeyin. Kime hizmet ettiğinizi, açıkça ifade edin. Siz kimin, hangi sınıfın yanındasınız? Kimin sendikacılığını yapıyorsunuz" diye sordu.



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs