En Sıcak Konular

Günay: Ustalık dönemi İzmir için şans

13 Mayıs 2011 22:42 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde ustalık dönemine girdiğini, bu yeni dönemi İzmir merkezli olarak inşa etmeye çalışacaklarını söyledi.

Günay, İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) tarafından Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenen ''EXPO 2020 Hedefinde İzmir'e Turizm Vizyonu'' konulu toplantıda, İzmir'in tarihsel zenginliği ve bereketli topraklarına bakıldığında, kentin daha da ileride olması gerektiğini düşündüğünü, ilin gecekondu sorununu aşamadığını, bunun kendisini derinden yaraladığını söyledi.

''İzmir'in güzelliğin ve bereketin konforuna kendisini teslim etmiş, sihirli bir eli bekleyen, rehavetin geri bıraktığı bir şehir'' olarak gözüktüğünü, bunun Türkiye'ye karşı da bir haksızlık olduğunu söyleyen Günay, İzmir'e Türkiye'nin ulaştığı hedeflerin çok ötesinde bir vizyon çizilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyada turizmde bir marka ülke haline geldiğini; ancak İzmir'in yerinde saydığını söyleyen Günay, ''Bunu fırsata dönüştürebilir miyiz? Bu doğa, tarih, bereketin bakir olmasını yeni bir potansiyele ve vizyona dönüştürebilir miyiz? Bence dönüştürebiliriz'' dedi

Turizmde ustalık dönemine geçileceğini, artık yeni turizm dallarında büyüme sürecine girildiğini, yeni konsept için en uygun coğrafyanın da İzmir ve çevresinde olduğunu ifade eden Günay, ''Turizmde ustalık dönemini İzmir merkezli olarak inşa etmeye çalışacağız'' diye konuştu.

İzmir'de işsizliğin çok yoğun olduğunu, ''ne yapılsa mahkemeye getiren zihniyetin'' kenti içine kapattığını ve insanları işsiz bıraktığını savunan Günay, ''İzmir'de 40 bin nitelikli yatak var. Yatırıma bir türlü geçemiyoruz. Bir proje geliyor planlıyor, onaylıyoruz biri mahkemeye gidiyor, tüm çalışma duruyor. İzmir'deki yatak kapasitesi ülkenin yüzde 4'ü, turizmden de aynı oranda pay alıyor. İzmir'e önümüzdeki dönemde ilave 50 bin yeni yatak yatırımı yapılması 100 bin-125 bin insana iş kapısı yaratır'' yorumunu yaptı.

-YENİ KAMUOYU-

Gaziantep'te dünyanın en büyük mozaik müzesini açacaklarını, bu müzeye son gittiğinde sevinç gözyaşları döktüğünü, başka ülkelere gittiğinde kıskanmayacağı bir eseri ortaya koymaktan gurur duyduğunu anlatan Günay, bu müzenin açılışına İzmir'den bir grup gazeteciyi de götüreceğini ifade etti.

Günay, şöyle konuştu:

''İzmir'de yapmayan ve yaptırmayan kamuoyunun sesi daha yüksek duyuluyordu. Şimdi artık yapan, yapmak isteyen, insanları doyurmak ve mutlu kılmak isteyen yeni kamuoyunun iradesi İzmir'de yükselmeli. Bu iradeyi arkamızda hissedersek güzel şeyler yapacağız.

İzmir'in tanıtıma ihtiyacı var. İşte EXPO, İzmir için bir ufuk. EXPO'yu İzmir'de seçim malzemesi yapmadık. Ankara ve İzmir'in talebi vardı. Karar verme eşiğindeydik. EXPO'nun İzmir'in hakkı olduğunda karar kılmamız, seçim popülisti bir parti olmadığımızı gösteren somut olaylardan biridir. Popülist bir parti olsaydık ortada bırakırdık, Ankara ile İzmir'i yarıştırdık, ciddi bir gerginlik olabilirdi. İzmir'in hakkı olduğunu söyledik.''

Bakan Günay, EXPO 2015 adaylığının o dönemde AK Parti aleyhine açılan kapatma davası nedeniyle kaybedildiğini, demokrasiye yapılan müdahalelerin sadece partileri değil, insan hayatlarını ve sanat eserlerini dahi olumsuz etkilediğini anlattı. Günay, EXPO'ya hazırlık dönemindeki kazanımlar ve bu organizasyona gelecek 50 milyon ziyaretçinin bambaşka bir İzmir doğuracağını, Türkiye'nin iki misli hızla koşacağını belirterek ''Cumhuriyetin 100'üncü yılında bu Atatürk resminin önünde fotoğraf çektirip, Atatürk'ün ideallerine ne yazık ki ihanet edenlerin bütün engellemelerine rağmen Atatürk'ün dediği gibi Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde bir ülke yapacağız'' dedi.

İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, Bakan Günay'a bir plaket verdi.

aa



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs