En Sıcak Konular

Anneler gününde, ‘en kötü anneler’!

0 0 0000 00:00 tsi
Anneler gününde, ‘en kötü anneler’! “Sapık” filminde Norman Bates’in 'şeytan ruhlu' bir birey olarak yetişmesine neden olan annesi listenin başlarında. Genç erkek meraklısı 'Mrs. Robinson' da öyle. Korku klasiği 'Carrie'nin 'şeytana pabucunu ters giydiren' köt

Her ne kadar “bütün anneler melektir” denilse de beyazperdedeki bazı anneler bu tanıma kesinlikle uymuyor. Gerçek hayatta örneği bulunmayan annelerin başında “Sapık-Psycho” filmindeki Norman Bates’in annesi geliyor. Hayattayken aşırı korumacı tavırlarıyla oğlunu deli eden ve öldükten sonra da Norman’ın hayalinde yaşayarak karşılıklı konuştuğu annesi, 1960 yapımı filmin hiç şüphesiz en korkutucu öğesi oldu. “Bir erkeğinen iyi arkadaşı annesidir” sözleriyle tarihe geçen Norman’ın annesi, sallanan iskemlesindeki korkunç görüntüsüyle korku sineması tarihine geçen annelerden oldu.

“HERKES SANA GÜLECEK CARRIE”

Türkiye’de “Günah Tohumu” adıyla gösterilen “Carrie” de gerilim türünün klasikleşmiş yapımları arasında yer alıyor. 1976 yapımı “Carrie”nin de en vurucu öğesi hiç şüphesiz “annesi”. P iper Laurie tarafından canlandırılan Margaret White, kızını acımasızca cezalandıran, döven ve alay eden bir anneydi. Mezuniyet balosuna hazırlanan kızına moral vermek yerine “Herkes sana gülecek Carrie” diyen annesi, filmin sonunda da mezarından çıkan eliyle rolünün hakkını vermişti.

MRS. ROBINSON

Ünlü aktör Dustin Hoffman’ı beyazperde dünyasına kazandırmasının yanında “Mrs. Robinson” adlı parçasıyla da hatırlanan 1967 yapımı “The Graduate” de anne figürüyle hafızalara kazınan filmlerden. Anne Bancroft’un canlandırdığı Mrs. Robinson, aile dostları, genç Benjamin Braddock’ı baştan çıkarması ve kızı Elaine ile aralarına girmesiyle kötü kalpli anneler arasına “bileğinin hakkıyla” girdi.

Anjelica Huston’ın başarılı bir oyunculuk sergilediği “The Grifters” filminin Lilly Dillon karakteri ise oğlunu öldürmekten bile çekinmeyen anne modeliyle listede yer aldı.

1962 yapımı “Mançuryalı Aday-The Manchurian Candidate” adlı filmde Angela Lansbury’nin canlandırdığı Mrs. Iselin de kötü annelerden. Lansbury, Oscar adaylığı kazandıran rolde Beyaz Saray’ı ele geçirmek isteyen, hırslı bir kadını canlandırdı ve sonunda kendi oğlu tarafından öldürüldü.

SEVGİLİ ANNE

“Sevgili Anne-Mommie Dearest” adlı 1981 yapımı filmde Faye Dunaway ünlü yıldız Joan Crawford’ı canlandırdı. Sinemadaki başarısını kızı Christina’ya karşı davranışlarında gösteremeyen Crawford, mirasından da kızına hiçbir şey bırakmadı.

1980 yapımı “Ordinary People” filminde Mary Tyler Moore’un canlandırdığı Beth Jarrett, çok sevdiği oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu diğer oğlu Conrad’ın (Timothy Hutton) ailesine dünyayı dar eden bir karakterdi.

“Spanking the Monkey” adlı 1994 yapımı filmde Alberta Watson’ın hayat verdiği eşini sevmeyen, başka erkeklerle flört eden ve sürekli içki içen Susan Aibelli de sinema tarihinin kötü anneleri arasında yeraldı.

Katharine Hepburne’un 1959 yılında rol aldığı “Suddenly, Last Summer” adlı filmdeki Violet Venable da (Katharine Hepburn), oğlunu kaybettikten sonra garip davranışlar sergileyen bir anne olarak sinema tarihinin “kötüleri” arasına girdi.

“Wild at Heart” filminde Diane Ladd’in canlandırdığı Marietta Fortune ise kızının sevgilisine göz diken, ancak bunu belli etmemek için de onun iyiliğini istiyor numarasıyla genç adamı öldürmeye çalışan bir anneydi.
ntvmnbc



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs