En Sıcak Konular

Demirel: ‘Dünya yaşanmaz hale geldi’!

0 0 0000 00:00 tsi
Demirel: ‘Dünya yaşanmaz hale geldi’! Genellikle 'yerel hararetlerden' bahsetmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Süleyman Demirel, ilk kez değil belki ama uzun bir aradan sonra küresel hararetten bahsetti! Demirel'e göre dünyanın tadı kaçmak üzere.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de rejimin işlemesini, demokrasinin yürümesini istediğini belirterek, “Demokrasi bu kadar parçalı bir şekilde yürüyemez, yürüyemiyor zaten” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) kuruluşunun 234. yıl dönümü dolayısıyla Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, geleneksel İTÜ Günü etkinliği düzenlendi.

Demirel, burada yaptığı konuşmada, bir ülkeyi güçlü yapmak için mutlaka imar ve inşanın ön planda tutulması gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin her tarafına gidilebiliyorsa, şehirler kasabalar yapılmışsa, gemiden uçağa kadar her şeyi yapan Türkiye haline gelinmişse, bu Türk mimar ve mühendislerinin işidir” diye konuştu.

Karanlık Türkiye'yi bilmeyenlerin, aydınlık Türkiye'nin değerini bilemeyeceğini ifade eden Demirel, ancak yapılmış olanla yetinmemek gerektiğini, gelişme ve kalkınmada yeter denmeyeceğini söyledi.

Konuşmasında küresel ısınmaya işaret eden Demirel, dünyanın gittikçe yaşanmaz bir yer haline gelmeye başladığını, ancak insanoğlunun hala bunun idrakine varmadığını ifade ederek, bilim adamlarının bu konudaki iddialarını ciddiye alanlar kadar, almayanlar da bulunduğunu, konunun sadece bilim adamlarının değil, dünyayı yönetenlerin de masasında olduğunu bildirdi.

Süleyman Demirel, “Dünyanın tepemize yıkılmaması için bilim adamlarının söylediklerini ciddiye almamız lazım. Dünya insanlara ait değil, insanlar dünyaya ait. İstediğinizi yaparsanız neticesine katlanırsınız” dedi.

İnsan gücünü kullanmayan bir ülkenin ileri gitmesinin mümkün olmadığını da anlatan Demirel, “Bu ülkenin insanlarının önünü açmak lazım. Önünü açmak da eğitimle olacaktır. Bu devir, araştırma geliştirme devridir. Üniversite sanayi iş birliği çok önemli hale geldi. Biz teknoloji kolonisi olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Soruları yanıtladı…

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirel, “Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik anayasa değişikliğinin bu haliyle sakınca taşıyıp taşımadığına” ilişkin soru üzerine, TBMM'nin anayasaya göre ne yapılacağını tayin ettiğini ve bunun da görevi ve hakkı olduğunu söyledi.

Demirel, bundan sonraki kısmın Cumhurbaşkanı'nın bunu veto edip etmeyeceği olduğunu vurgulayarak, “Veto ederse bir defa daha görüşürler ve TBMM yine kararında ısrar ederse mesele kalmaz. Cumhurbaşkanı, referanduma gitmek isterse gider. Bu bir süreç. Bir defadan ibaret değil mesele. Bundan heyecanlamaya da gerek yok. Her ülkede olan olay bu. Gayet demokratik bir olay” dedi.

Süleyman Demirel, “DYP ve ANAVATAN'ın DP çatısı altında birleşmesi konusunda doğrudan veya dolaylı bir etkisi olup olmadığına” ilişkin soruya karşılık ise parçalanmışlığın Türkiye'yi bu duruma getirdiğini ifade etti.

Demirel, “Ben Türkiye'de rejimin işlemesini, demokrasinin yürümesini istiyorum. Demokrasi bu kadar parçalı bir şekilde yürüyemez, yürüyemiyor zaten. Bunun için Türk demokrasinin bu parçalı durumdan çıkması lazım. Ben siyasi partilerin daha çok bir araya gelmelerini ve siyasetin hem muhalefet, hem de iktidar olarak güç kazanmasını istiyorum” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs