otağını dağıtıyor | " /> otağını dağıtıyor | "/>

En Sıcak Konular

Soylu: Bahçeli otağını dağıtıyor

13 Mayıs 2011 14:23 tsi
Soylu: Bahçeli otağını dağıtıyor DYP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'dan MHP lideri Bahçeli'ye tepki geldi.. Üstelik bakın neden...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Fethullah Gülen'e yönelik sözlerine tepkiler devam ediyor.

ski DYP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türk toplumunun saygı gösterdiği değerlerin ve şahsiyetlerin hedef alınmasının doğru olmadığını söyledi. Gülen'in, dünyada büyük bir itibar gören ve toplumun büyük bir çoğunluğunun vesile olduğu hizmetlerden dolayı medyunu şükran olan bir şahsiyet olduğuna dikkat çeken Soylu, Bahçeli'nin tavrı ile milliyetçi camianın otağını dağıttığını söyledi. Soylu, Bahçeli'nin Ergenekon'un Oyuna geldiğini belirterek, "Umarım bu bilinç bir tavır değildir. Aksi halde çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıyadır. " dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin son dönemlerde toplumun büyük bir saygı ve hürmet gösterdiği Fethullah Gülen Hocaefendi'ye dönük açıklamalarına kanaat önderleri, siyasetçi ve akademisyenler başta olmak üzere her kesimden tepkiler geliyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan eski DYP lideri, Bahçeli'nin tavrını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Bahçeli'nin bu sözlerinden dolayı milliyetçi camianın şokta olduğuna dikkat çeken Soylu, "Oy uğruna seçimlerdeki başarı ya da başarısızlığı başka bir alana çekmek için yapıyor. Ancak özellikle toplum tarafından itina gösterilen şahsiyetlere karşı çok dikkatli davranmalıdır. Siyaseti seçimin bir unsuru haline getirmemelidir. " uyarısını yaptı.

Soylu, Bahçeli'nin tavrının uzun süredir Gülen'e yönelik yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olduğunu kaydetti. "Uzun süredir Sayın Gülen'e yönelik çok ciddi ve organizeli bir adil olmayan karalama kampanyası yürütülüyor. " diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Yani neredeyse bütün olumsuzluklar bir şekilde bu harekete mal ediliyor. Bir odak tarafından yoğunlaştırılmaya çalışılıyor. Ben bunu sistematik bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Aslında bunun da Türkiye'nin gelişmesini dönüşümünü mevcut sistemin değişmemesini arzu etmeyenlerin bir projesidir. Bu konuda Baykal'ı araçsallaştırıyorlardı. Sayın Bahçeli ile MHP'yi araçsallaştırıyorlar. Bu projeyi kullanıyor. Tuzağa düşürüyorlar. Yıllarca Türk sağının temsilcisi olan MHP'nin liderinin bu Oyuna gelmemelidir. Bugün oy aldığı tabanın bu konudaki hassasiyetini yakından biliyoruz. Bunun siyasi değildir. "

Soylu, MHP'de ortaya çıkan uygunsuz kasetlerin Gülen ve onu sevenlere mal etmenin hem siyasi olarak hem de ahlaki olarak insafla bağdaşmadığını söyledi.

Baykal tuzağa düşmedi Bahçeli düştü

Bahçeli'nin böyle yaparak toplumun odağı haline gelemeyeceğini ifade eden Soylu, Bahçeli'nin, daha ziyade bir taraftan Kürtlerle çatışan, bir taraftan dindarlarla çatışan, bir taraftan da Türkiye'nin modernleşmesini sağlamaya çalışanları önlemeye çalışanların savucusu haline geldiğini ileri sürdü.

"Dünyanın hürmet gösterdiği, Türkiye'nin büyük bir bölümünün kendisinin vesile olduğu hizmetlerden dolayı kendisine medyunu şükran olduğu bir şahsiyete yönelik böyle değerlendirme yaparsanız, hem Allah katında hem de millete karşı mesul olursunuz. Hakkaniyetli olmaz. " diyen Soylu, birtakım çevrelerin CHP'de Baykal'ın kasetini getirip Gülen'e bağlamaya çalıştıklarını, ama Baykal'ın bu tuzağa düşmediğini, bunu gerçekleştiremeyince bu sefer de MHP'deki kasetleri Gülen hareketine yamamaya çalıştıklarını söyledi. Soylu, "Bu son derece ahlaksız bir yatıştırmadır. Aynı zamanda bir fitnedir. " diye konuştu.

Soylu, Bahçeli'nin yaptığı bu son çıkışla MHP'yi dağıttığını söyledi. MHP Genel Başkanı'nın bu tavrını Türk toplumunun geleneğinde çok önemli bir anlamı olan ve toparlayıcılık yerine dağıtma anlamına gelen 'otağı dağıtmak' ifadesi ile açıklayan Soylu, "Yıllardan beri milliyetçi camiayı kendi çatısı altında toplayan MHP'nin otağı dağılıyor. Çünkü bu camianın kendine has çok önemli hassasiyetleri var. Milliyetçi camianın önem verdiği bir takım değerlere, insafsızca ve acımasızca saldırı yaparsanız, saldırı yaptığınız karşı tarafı dağıtmaz, tam tersine içinde bulunduğunuz insanları oradan uzaklaştırırsınız. Bu otağı dağıtmaktır. Ümit ederim ki bu bilinçli bir tercih değildir. Yoksa çok vahim bir tablo ortaya çıkıyor. " şeklinde konuştu.

"Ergenekon oyunu var"

Süleyman Soylu, Fethullah Gülen ile PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı aynı kefeye koymasını ise Bahçeli'nin acizliğine bağladı. Bahçeli'nin tam da Ergenekon'un tuzağına geldiğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu: "Bu ifade, çaresizliğin ifadesidir. Bahçeli Ergenekon'un Oyununa gelmiştir. CHP'nin üzerinden Türkiye'yi yeniden inşa etmek isteyen Ergenekon, diğer taraftan da hem Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak hem de bu yeni inşa sürecindeki en önemli alan olan yeni anayasa ile buluşturmak isteyenler hem PKK, hem din hem milliyetçi hareket üzerinden 'böl parçala yönet' korku planını devreye sokuyorlar. Devlet Bahçeli üzerinden hayata geçiriyorlar. Akıl tutulması ve basiretin bağlaması diyorum. Sayın Gülen'e medyun olması gereken Bahçeli, Türkiye'de ve dünyada bu hizmetlerin bayraktarlığını yapan MHP olmalı. Çünkü dünyanın her tarafında okullar açılıyor. Her yere Türklük ve Müslümanlığın güzellikleri götürülmeye çalışılıyor. Birlik oluşturmaya çalışan bir anlayışla çatışma ne akla ne bilimselliğe ne ahlaka sığıyor. "

cha



Bu haber 1,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs