En Sıcak Konular

Erdoğan: 2011, Türkiye'nin sıçrama yılı olacak

13 Mayıs 2011 13:54 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da 30 tesisin açılış törenine katıldı.

 2011 yılının Türkiye için sıçrama yılı olacağını belirten Erdoğan,Manisa Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Manisa'nın geçmişte sadece tarım şehri iken şimdilerde sanayisiyle ön plana çıktığını kaydetti. Türkiye genelindeki 500 büyük firma arasında 18 Manisalı firmanın da yer aldığını aktaran Başbakan Erdoğan, "Birilerinin olaylara yaklaşım tarzı bizim bu heyecan ve yürüyüşümüzü engellemek. Tilki yetişemediği üzüme goruk dermiş. Kedi ulaşamadığı çiğere murdar dermiş. Bunlar her zaman olacak. Biz bunlara aldırmayacağız. Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Hepsinin belgesi ortada. Bunlara sormak lazım. Bırakım bu işleri bugünü kadar ne yaptığınız ortada ne eseriniz var? Dikili taşları yok."şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Manisa Valisi Cellalettin Güvenç, birlikte kurdele kesimi yaparak tesisleri hizmetine sundu.

Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan yerler şöyle: Yurtkur'a ait Muradiye beldesindeki 1000 kişilik öğrenci yurdu, Manisa Merkez Yukarı Kayapınar ilköğretim okulu (5 derslik), Manisa Merkez Gediz ilköğretim Okulu (32 derslik), Ahmetli Anaokulu (5 derslik), Akhisar Muhittin Kavaklı Anaokulu (4 derslik), Alaşehir Gireli İlköğretim Okulu (12 Derslik), Demirci Hikmet Arsal Anaokulu (5 derslik), Salihli Adala Nergis Demet İlköğretim Okulu (8 derslik), Soma Altıntaş ilköğretim Okulu (18 derslik), Turgutlu izzettin 75. Yıl ilköğretim okulu (18 derslik), Turgutlu Çepnire ilköğretim Okulu ek bina (4 derslik), Turgutlu Besime Elagöz Anadolu Lisesi (18 derslik), Köprübaşı spor salonu, Demirci Gümele köyü köprüsü, Köprübaşı köprüsü, Köprübaşı Belediye kapalı pazaryeri, OSB'de 12 fabrika açılışı ve OSB'ye ait iki tesisin açılışı.

Yapılan açılışların maliyeti konusunda verilen bilgiye göre, OSB'deki açılışların 200 milyon lira, diğer kamu yatırımlarının ise 180 milyon lira tutarında olduğu bildirildi.

cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs