En Sıcak Konular

Memura toplu sözleşme zammı

13 Mayıs 2011 12:54 tsi
12 Eylül refarandumu ile memurlara verilen toplu sözleşme hakkı memurların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 Sivas Belediyesi ile 3 memur sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme kapsamında, belediyede görevli 350 memurun ücretlerinde 370 ile 470 lira arasında değişen iyileştirme yapıldı.

Sivas Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Türk Yerel Hizmet Sendikası ve Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası arasında, belediyede görevli toplam 350 memuru kapsayan "Sosyal Denge Sözleşmesi" imzalandı. Sözleşme kapsamında, belediyede görev yapan 350 memurun maaşlarında 370 ile 470 lira arasında iyileştirme yapıldı.

Toplu sözleşmenin imzalanması dolayısıyla belediye binası önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sözleşmeyle memur maaşlarında kademeli olarak artışlar sağladıklarını belirterek, en düşük maaş alan memura 370 lira, bir üst kademedeki memura 420 lira, en yüksek maaş alan memura ise 470 lira zam yaptıklarını bildirdi. Kendisinin de bir memur çocuğu olduğunu, babasının kendisi ile birlikte 4 çocuğuna bakabilmek için 65 yaşına kadar çalıştığını, memur ailesinin nasıl yaşadığını çok iyi bildiğini anlatan Ürgüp, çalışanlar arasında maaş adaletini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye bünyesindeki işçiler için Hizmet-İş Sendikası ile yaptıkları sözleşmenin Türkiye'deki en iyi sözleşmelerden biri olduğunu savunan Ürgüp, memurlar için de iyi bir sözleşme yaptıklarını, memur maaşlarına net yüzde 20'nin üzerinde bir artış sağladıklarını belirterek, "Memur ile işçi arasında fazla bir uçurum olmayacak" dedi. 40 yıldır yapılamayan bir sözleşmeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Ürgüp, bundan sonraki süreçte de çalışanlara, emeklerinin karşılığının ödeneceğini söyledi.

Memurlara yapılan 66 liralık ulaştırma yardımından işçilerin de faydalanacağını bildiren Ürgüp, bu konuda Hizmet-İş Sendikası ile ek bir sözleşme imzalayacaklarını ifade etti. Memurlar adına konuşan Sinan Bölücek ise en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyledi. Bu sözleşmeyle her şeyin bitmediğini, ancak normal olanı aldıklarını ifade eden Bölücek, altın tepside sunulan kadayıfı aldıklarını, bundan sonraki süreçte de sendikal mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Belediye personelinin davul-zurna eşliğinde halay çektiği tören, çay ve poğaça ikramıyla sona erdi.

AA 

 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs