En Sıcak Konular

Pakistan'da çifte saldırı

13 Mayıs 2011 11:47 tsi
Polis akademisine yapılan intihar saldırılarında ölenlerin sayısı 80'e ulaştı...

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çarşadda'da polis eğitim merkezine düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında ölenlerin sayısı 80'e yükseldi.

Hayber Paktunva eyaleti bakanlarından Ahmed Bilor, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan sınırında Taliban militanlarıyla mücadele etmek için eğitim veren polis akademisine düzenlenen iki arı intihar saldırısında ölenlerin sayısının 80'e ulaştığını söyledi. Bakan, güvenlik güçlerinin ulusal çıkarları korumak için yılgınlık göstermeden teröristlerle savaşacağını belirtti. Taliban militanlarının etkin olduğu Hayber Paktunva eyaletinin Çarşadda kentinde bu sabah gerçekleştirilen intihar saldırılarını Pakistan Taliban Örgütü üstlenmişti.

El Kaide'nin müttefiği Pakistan Taliban Hareketi'nin (PTH) sözcüsü İhsanullah İhsan, AFP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Pakistan'ın kuzeybatısında polis eğitim merkezini hedefleyen çifte saldırının "şehit Usame bin Ladin'in intikamının alınması için ilk eylem" olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü, "Pakistan ve Afganistan'da daha büyük saldırılar bekleyin" diye tehdit etti.

Pakistan makamları da, sınır polis memurlarının eğitim merkezine yönelik saldırıda ölenlerin sayısının 70'e ulaştığını açıkladı. Saldırıda, 20'si ağır 115 kişinin de yaralandığı bildirildi.Motosikletli intihar komandolarınca gerçekleştirilen saldırıda 10 kilogram patlayıcı madde kullanıldığı belirtildi.

Usame bin Ladin'in Pakistan'ın kuzeyinde Amerikan komandoları tarafından öldürülmesinden 11 gün sonra Taliban'ın etkin olduğu aşiretler bölgesinin yakınındaki Şarsadda'da girişilen bu büyük saldırıda ilk bombanın intihar saldırganı tarafından patlatıldığını belirten Pakistan makamları, saldırının sınırları koruyan korucu teşkilatı Frontier Constabulary'nin eğitim merkezinde eğitim alan genç emniyet mensuplarını hedeflediğini kaydetti.

Saldırının, genç emniyet mensuplarının, 10 günlük izinlerine gitmek için otobüslere bindikleri sırada meydana geldiği belirtildi.  

Yerel televizyonlar, saldırıda hasar gören çok sayıda araç ve binanın görüntüsünü yayımladı. (AA)



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs