En Sıcak Konular

ÖSYM'yi karıştıran Subutullah

13 Mayıs 2011 08:29 tsi
ÖSYM'yi karıştıran Subutullah

Sahte bakanın, “Subutullah Kevser’i iyi yere yerleştirin” e-postasını Yarımağan’a da gönderdiği belirlendi. Polis, Subutullah’ı arıyor.

Devlet Bakanı Yazıcı adına sahte mailden gönderilen e-posta’nın ilk olmadığı ortaya çıktı.  ÖSYM eski Başkanı Yarımağan’a da görevden ayrılmadan 5 gün önce aynı adresten “Subutullah Kevser’i iyi bir yere yerleştirin” şeklinde bir e-mail gönderildiği belirlendi. Emniyete göre Türkiye’de böyle biri yok. YGS’de gizli şifre skandalıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ‘takipsizlik’ kararı verilmesinin ardından çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Ankara Emniyeti KOM Şubesi, 2008’e kadar ÖSYM’nin tüm bilgisayarlarını inceledi. Yapılan araştırmada ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan’a da görevinden ayrılmadan 5 gün önce ‘rica tezgâhı’nın kurulduğu ortaya çıktı. ‘hayatiyazici.ankara@hotmail.com’ mail adresinden Yarımağan’a, “Subutullah Kevser, ÖSYM’de iyi bir yere yerleştirilmeli. Kevser yakınımdır. Önem ve hassasiyetle üzerinde durulması ricasıyla.” şeklinde bir e-mail gönderildiği belirlendi. Aynı içerikteki e-mailin, 26 Ekim 2010’da yine aynı adresten Yarımağan’ın ÖSYM Başkanlığı’ndan istifasının ardından göreve getirilen Ali Demir’e de gönderildiği anlaşıldı. Bu e-mail, KPSS soruşturmasına girdi. Yarımağan, KPSS soruşturmasında ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. KOM Şube bilirkişi heyeti, 16 Eylül 2010’da Yarımağan’a gönderilen mailin tüm ayrıntılarını deşifre etti. Emniyet mailde adı geçen Subutullah Kevser’in gerçek bir kişi olmadığını da belirledi.

MAİLİN KAYNAĞI YURTDIŞINDA

Emniyet ekipleri Bakan Yazıcı adına düzenlenmiş mailin yurtdışı kaynaklı server’lardan düzenlendiğini tespit etti. 25 Ekim 2010’da göreve başlayan Demir’e gelen, “Ben Bakan Yazıcı’nın danışmanıyım” telefonunun ise sabit banttan (ankesörlü telefondan) yapıldığı, özel numara bulunamadığı dile getirildi. Ankesörlü telefonun yakınlarındaki MOBESE kameraları inceleniyor. Bakan’ın yeğeni olduğu iddia edilen Subutullah Kevser Google’da da tanımlanamıyor.

Demir’den suç duyurusu

Kaos tezgahı Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ‘AK Partili bir bakanın ÖSYM Başkanı Demir’den mail ile torpil istediği’ iddiası üzerine ortaya çıkmıştı. Edinilen bilgiye göre 23 Ekim 2010’da göreve başlayan Demir’e iki gün sonra bir telefon geldi. Yazıcı’nın danışmanı olduğunu söyleyen kişi, hayırlı olsun dedikten sonra Bakan’a ulaşması için ‘hayatiyazici.ankara@hotmail.com’ adresini yazdırdı.

MAİLİ SİLEREK OLAYI UNUTTU

Demir, Bakan zannettiği kişiye 26 Ekim’de kendi adresinden “Sayın Bakanım desteklerinizi bekliyorum” dedi. Yazıcı’nın adını kullanan kişi ise yakını olduğunu söylediği kişi için torpil istedi. Demir, maili silerek olayı unuttu. Ancak silinen bu mail kopya soruşturması sırasında polis tarafından bulunarak dosyaya konuldu. Demir, Kılıçdaroğlu’nun iddiasıyla yanlışın farkına vardı ve önceki gün suç duyurusunda bulundu.

bugün



Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,110 µs