En Sıcak Konular

Erzurum'dan başladı

0 0 0000 00:00 tsi
Erzurum'dan başladı Erdoğan seçim startını Milli Mücadele’nin sembol şehri Erzurum’da verdi. Konuşmasında ana muhalefete sert çıkan Başbakan “laik Cumhuriyete inananlar burada” dedi. Mitingde göze çarpan, AKP bayrakları yerine, on binlerin elindeki ay

Dadaş diyarı Erzurum deyince akla ilk olarak ne gelir? Erzurum’un birçok özelliği var ancak akla ilk gelen her zaman milli mücadeledir. Anadolu’nun bu tarihi kenti “Erzurum kongresi” ile kurtuluş savaşının başlamasında ve Atatürk’ün Türkiye’nin geleceğini şekillendirmesinde önemli bir rol oynamıştır.

İşte beş yıllık iktidarı ve meclis çoğunluğuna sahip partisi ile Cumhurbaşkanını seçemeyen, daha doğrusu türlü zorluklarla erken seçim ilan etmek zorunda kalan Erdoğan, seçim çalışmalarına bu tarihi şehirde başladı. Kurmaylarıyla şehre adeta çıkarma yapan Erdoğan'a Abdullah Gül, Beşir Atalay, Vecdi Gönül, Kürşat Tüzmen, Ali Babacan, Recep Akdağ, Mehdi Eker gibi bakanlar eşlik etti. TOKİ konutlarının açılışında konuşan Erdoğan on binlerce kişiye hitap etti.

Erdoğan’ın konuşmasını yaptığı meydan yağmura rağmen bir hayli kalabalıktı. Daha önemlisi meydanı dolduran kalabalık AKP fala ve bayrakları yerine ay-yıldızlı Türkiye bayrağı taşıyordu. Tıpkı daha önce hükümete karşı demokratik bir olgunlukla yapılan Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinde olduğu gibi… Bu Türk bayrağının sadece toplumun bir kesimine ait olmadığı, bayrağın tüm Türkiye’nin birleştirici sembolü olduğunun vurgulanması açısından önemli.

Peki, Erdoğan o meydanda neler söyledi?

Erdoğan konuşmasının başında Erzurum’un milli mücadelede oynadığı rolü vurguladı. Erzurum’un Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Erdoğan “Halep ordaysa arşın Erzurum'da” dedi. Erdoğan kalabalığa şöyle seslendi:
Anayasa devleti tanımlıyor. Devlet, laik hukuk sosyal bir devlettir. Bunların hiçbirini bir kenarda bırakamazsınız. sadece laik, sadece hukuk devleti diyemezsiniz. Anayasa bunu teminat altına aldı ve böyle tanımladı. Demokrasiye inananlar bu meydanda. Laik Cumhuriyete, sosyal devlete inananlar, hukuk devletine inananlar bu meydanda…”

Kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan bu sözlerden sonra Erdoğan ana muhalefet lideri Baykal ve Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkan YÖK Başkanını eleştirdi. Erdoğan “Bu ülkede ana muhalefet milletime gitmekten korkuyor. Milletime gitmekten kaçıyor. Bunların adında Cumhuriyetin olmasına aldanmayın bunların adında halk olmasına aldanmayın bunlar ne halktan yana ne de cumhuriyetten yanadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yaşananları Erzurumlulara şikayet eden Erdoğan “Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Atatürk de Özal da Demirel de Sezer de böyle seçildi. Sayın Gül'e gelince olmaz dediler. Peki ne olur. Dediler ki 367 olur. Biz de dedik ki bunda samimi değilsiniz. Çünkü benim milletim bizi buraya 550 ile de getirir ama siz ona da bir kılıf uydurursunuz. İşte bu yüzden milletimize geldik” dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs