En Sıcak Konular

Medvedev, Putin'i desteklemedi

12 Mayıs 2011 22:30 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin'in "Halk Cephesi" girişimini detteklemedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkenin siyasi yapısının istikrarı için hiçbir siyasi partinin baskın bir rol üstlenmemesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Başbakan Vladimir Putin'in sabah saatlerinde yaptığı "Halk Cephesi" girişimini Medvedev'in de desteklediği yönündeki açıklamaları ile çelişen değerlendirmelerde bulunan Rusya lideri, "Eğer herkes belirlenen bir senaryoya göre işlerin yürüdüğüne inanırsa, o zaman siyasi sistemimizin geleceği olamaz." dedi. Medvedev tüm seçim mücadelelerinin önlerinde durduğunu ve ilginç gelişmeleri bekleyeceklerini hatırlattı.

Ancak rekabet atmosferinin varlığında siyasi sistemin işleyebileceğini savunan Medvedev, "Hiçbir siyasi güç kendini baskın biri olarak görmemeli. Herhangi bir siyasi güç de maksimum başarı için çaba ortaya koymalı." ifadelerini kullandı. Medvedev farklı kesimden siyasi yapıların parlamentoda yer alması gerektiğini savundu.

Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Kurumu'nu (VGTRK) ziyaretinde basın mensuplarının Putin'in projesi "Halk Cephesi" ile ilgili sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı, bunun seçim yasaları içinde olduğunu belirtti.

Projeye destek açıklamasında bulunmayan Rusya lideri, "Devlet Başkanı olarak, bunun normal seçim teknolojisi olduğuna inanıyorum." dedi. Medvedev kendisinin görevinin de yasaların doğru bir şekilde uygulanmasının kontrol edilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Putin, Duma seçimlerine farklı siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, işçi sendikalarının, kadın ve gençlik kollarının yer alabileceği "Halk Cephesi" ile gitmeyi planlıyor. Putin sabah saatlerinde yaptığı toplantıda çalışmaların Medvedev tarafından da desteklendiğini kaydederek, "Biz ne yapıyorsak o destekliyor." ifadelerini kullandı.

Birleşik Rusya, Putin'in inisiyatifi ile geliştirilen "cephe" çalışmalarını tüm ülke geneline yayıyor. Parti lideri Boris Grizlov Putin'le görüşmesinde verdiği bilgide 100'ün üzerinde sivil toplumun kendilerini desteklediğini, bunun halk bazında milyonlarla ifade edilebilecek bir destek anlamına geldiğini kaydetti. Grizlov Duma seçimlerinde başarı elde edilmesi durumunda yeni devlet başkanı adayının da "Halk Cephesi" tarafından belirleneceğini söyledi.

 



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs