En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı televizyonda tartışmaya davet etti

12 Mayıs 2011 20:39 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün, kendisinin SSK genel müdürü olduğu dönemle ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan'a, herhangi bir televizyonda tartışma çağrısını yineledi

Kılıçdaroğlu, "Başbakan bugün yine benim hakkımda atıp tutmuş. Yüreğin yetiyorsa karşıma istediğin televizyon kanalında, istediğin gazetecilerle çıkarsın. Ama çıkamaz. Çıkabilmesi için mangal gibi yürek olmalı. Eğer ben sosyal güvenlik uzmanı değilim diyorsa, ister beş ister on bakanıyla, isterse de bakanlar kuruluyla karşıma çıksın. Ben tek başıma çıkacağım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Karaman Şehir Meydanı'nda düzenlediği mitingde partililere seslendi. Aile sigortası projesini anlatan Kılıçdaroğlu, mazotun fiyatını 1.5 lira yapacağını anlattı.

Bugün, Başbakan Erdoğan'ın, kendisinin SSK genel müdürü olduğu dönemle ilgili bazı açıklamalar yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Karaman'dan açıklıyorum. Ben orada şerefimle görevimi yaptım. Eğer sende yürek varsa, adam gibi adamsan ve korkmuyorsan, senin istediğin televizyon kanalında, istediğin gazetecilerle gel karşıma çık hesaplaşalım. Bu kadar basit. Şunu diyebilir. 'Ben sosyal güvenlik uzmanı değilim. Senin kadar bu konuları bilmem.' Eyvallah onu da kabul ediyoruz. Herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok. İstediğin adamı al yanına istersen beş bakan, ister on, istersen de bakanlar kurulunu al. Ben tek başıma çıkacağım ve senin maskeni indireceğim. Karşıma çıkman için mangal gibi yürek lazım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Size zor bir soru soracağım. Karşıma çıkabilir mi? Ben de biliyorum çıkamaz. Çıkması için bir; bir adamda mangal gibi yürek olacak. İki; kul hakkı yememiş olacak. Üç; verecek hesabı olmayacak. İşte o zaman karşıma çıkabilir. Korkuyor ve kaçıyor. Karaman'dan ilan ediyorum."

Konuşması sık sık aşlıklarla kesilen Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarına da değindi ve YGS mağduru olanların bütün yakınlarını, CHP'ye oy vermeye çağırdı.

Mitingdeki konuşmasını bitiren Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın annesi Mümine Hatun'un kabrini ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Karaman'dan ayrıldı.

(CİHAN)



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs