En Sıcak Konular

TBMM, yeni bir binaya kavuşuyor

12 Mayıs 2011 17:07 tsi
Milletvekillerinin seçmenlerine daha iyi hizmet vermesine imkan sağlayacak olan 'halkla ilişkiler' binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'in çalışma imkanını artıracak yeni bir yapı kompleksini

TBMM kampusündeki törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eski Meclis Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve çok sayıda milletvekili katıldı. Törende konuşan Şahin, TBMM'nin açılışının 91. yılının geçen ay büyük bir coşku ile kutlandığını hatırlattı. "Meclisimiz milletimizin sorunlarına çare üreten, demokrasimizin gelişmesi ve özgürlüklerimizin kökleşmesi için çalışan yegâne kurum olmuştur." diyen Şahin, şunları söyledi: "Milletimizin hayatında böylesine yer tutan, çağın tüm imkânlarından yararlanan, dünya parlamentoları ile rekabet edebilecek güçlü bir alt yapıya kavuşması hepimizin hep arzusu olagelmiştir. Geçmişten beri bu kurumda görev yapmış olan milletvekillerimizin en büyük şikâyeti fiziki mekânların yetersizliği ve çalışma ortamlarından yaşanan sıkıntılar olmuştur. Milletvekillerimize gelen ziyaretçilerini de ne kadar zor şartlarda ağırladıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletvekillerimiz birçok bürokrata sunulan çalışma ortamının gerisinde mütevazı şartlarda, milletimize karşı hizmet görevini büyük bir fedakârlıkla yerine getirmeye çalışmıştır. Ancak milletvekillerimizin küçücük odalarda ne yasama çalışmalarına yeterince hazırlık yapabilmeleri ne de gelen vatandaşlarımızı sağlıklı bir biçimde ağırlayabilmeleri mümkündür. Yine komisyonlarımızın mekânlarının yetersizliği ile yasama çalışmalarının yürütülebilmesi olumsuz şekilde etkilenmiştir. Tüm olumsuzluklara karşın 22. Dönem Meclis Başkanımız Bülent Arınç, 2004 yılında alınan Başkanlık Divanı kararıyla yeni bir yapı kompleksinin inşası için gereken çalışmaları başlatmıştır. Yine bir önceki Meclis Başkanımız Köksal Toptan, gereken çalışmalara devam ederek projenin hayat geçirilmesi için büyük bir katkı sunmuşlardır. Her iki Meclis Başkanımıza göstermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'in yeni döneminde milletvekilleri için özel bir kanun çıkarılması gerektiğini belirterek, ''Buradan ayrılan arkadaşımız yine sayın milletvekilidir, sayın bakandır, sayın başkandır. Bunların toplum içerisindeki konumlarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz.'' dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın konuşmasında, halkla ilişkiler binası olmayan dönemlerde milletvekillerinin çektiği sıkıntıları anlattığını anımsatan Arınç, temeli atılan binanın en kısa zamanda bitirilmesi ve yeni dönemde gelecek milletvekillerinin binadan faydalanabilmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Şahin, Arınç ve Toptan birlikte butona basarak binanın temelini attı. Şahin, temel atma töreninin ardından milletvekilleri için yapılan iki örnek odayı gezdi. Arınç ve Toptan ile birlikte odaları gezen Şahin, gazetecilerin hangi odayı daha çok beğendiği sorusuna, sekreter ve danışmana daha büyük çalışma alanı sunan büroyu işaret ederek, ''Benim ilk izlenimim burasının daha uygun olduğudur. Ama daha sonra, tenha zamanında gelip alıcı gözüyle bakmamız lazım. Daha rahat ve işlevsel görünüyor.'' diye konuştu.

Bu sırada bir gazetecinin 'Odalar küçük değil mi?' sorusuna Şahin'in, ''Ne yapalım bu kadar. Nasreddin Hoca'ya demişler ki 'Ne çelimsiz hanımın varmış.' Hoca, 'Eskiden hiç de yoktu' diye cevap vermiş.'' karşılığını vermesi gülüşmelere neden oldu.



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs