En Sıcak Konular

Bağış: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Şile'ye gelmeli

12 Mayıs 2011 15:15 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin iki muhalefet liderine (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli), ''Ben 12 yıldır Şileliyim. Huzur bulduğum, oksijeniyle nefes aldığımda gerçekten mutlu olduğum bir yer

 

Bağış, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Şile'de yapımına başlanan yeni Orman İşletme Müdürlüğü binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şile'nin her açıdan önemi artan bir ilçe haline geldiğini söyledi.

Eskiden Şile'nin İstanbul'un akciğeri olarak bilindiğini kaydeden Bağış, şimdi ise buranın akciğer olmasının ötesinde, gelir merkezi haline gelmeye başladığını belirtti.

Egemen Bağış, 2010 yılında, Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul ile dünyanın en popüler, en güçlü ve en etkin deniz fenerine sahip Şile'nin, Avrupa'da çok önemli sesler getirdiğini söyledi.

Şimdi Kültür Başkenti çerçevesindeki performansından dolayı AB tarihinde ilk defa AB üyesi olmayan bir ülkenin bir şehrine spor başkenti titri verildiğini belirten Bağış, İstanbul'un 2012 yılında Avrupa Spor Başkenti olarak önemli projeler gerçekleştireceğini dile getirdi.

Bağış, spor başkenti çerçevesinde Şile'de neler yapılabilir diye değerlendirme yaptıklarını kaydederek, Türkiye'de yeni popülaritesi artan golf sporunun da Şile ile çok uyumlu olduğunu anlattı.

Normal bir turist 50 avro bırakıyorsa, golf sporu turistinin 250 avro bıraktığını belirten Bağış, dünyanın en yüksek gelire sahip kesimlerinin tercih ettikleri spor dalının da golf olduğunu kaydetti.

Egemen Bağış, Şile'nin gelişiminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok emeğinin bulunduğunu belirterek, ''İnşallah 12 Haziran'dan sonra, başka yenilikleri de sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah Şile'de İstanbul'un dört başı mağrur güzel bir golf sahasının oluşması için, Belediye Başkanımızla zaten planlarını hazırladık. Ankara'daki gerekli kurumlarımızla temasları yürütmek içinde ben kendisine söz verdim'' diye konuştu.

-''ŞİLE BELKİDE DE TÜRKİYE'NİN HOLLYWOOD'U OLACAK''-

Şileyle ilgili kendisinin bir başka hayali daha olduğunu belirten Bağış, şunları söyledi:

''Kültür ve Turizm Bakanımız çok değerli bir tasarı hazırladı. Dünyanın önde gelen film yapımcıları artık filmleri Hollywood'da çekmiyor. O filmler, bugün Yeni Zellanda'da, Romanya'da, Malta'da dünyanın farklı ülkelerinde çekiliyor. Çünkü o ülkelerde film yapımcılarına verilen birtakım teşvikler var. O ülkede hiç olmayan yatırım geliyor. Film yapımcıları, orada kullandıkları, elemana, elektriğe, araca, dekora çok para harcıyorlar. Bazı ülkeler teşvikle normalde ülkesine hiç gelmeyecek yatırımı ülkesine gelmesini sağlıyor.

Türkiye gibi Doğu'nun en Batılı, Batı'nın en Doğulu Türkiye gibi bir cennet parçasında, bu filmlerin çekilmesi için bizlere çok ciddi talepler geldi. Ama diğer ülkelerin sağladığı imkanları sağlayamadığımız için maalesef Topkapı filmi bile Türkiye'de çekilmedi. Topkapı'nın maketini yaptılar başka ülkelerde çektiler. İşte bizim kendi tarihimiz, insanlık tarihinin en zengin kültürüne sahibiz. Kendi tarihimizle ilgili filmlerin başka ülkelerde çekilmesini engellemek için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir tasarı hazırladı. Bakanlar Kurulumuz onayladı, Meclise sevk ettik. İnşallah o tasarı, 12 Haziran'dan sonra yasalaşırsa o zaman Şile belkide de Türkiye'nin Hollywood'u olacak. Çünkü ormansa orman, denizse deniz, iş gücüyse genç dinamik iş gücü. Şile'de her türlü imkan var.''

Devlet Bakanı Başmüzakereci Bağış, bunun için altyapıların hazırlanması gerektiğini belirterek, bu çerçevede Şile'de yeni lüks otellerin inşa ediliyor olmasının kendilerini çok umutlandırdığını söyledi.

''İnşallah önümüzdeki dönem farklı bir Şile'de, farklı bir İstanbul'da, farklı bir Türkiye'de çocuklarımızı yetiştiriyor olacağız'' diyen Bağış, bundan 10 yıl önce 12 saat ötesini göremeyen bir Türkiye'nin olduğunu, ama şu anda 12 yıl sonrasının 2023'nün, yani Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünün planlarını yapan ve bunun stratejisini belirleyen bir Türkiye olduğunu söyledi.

-''ŞİLE'YE GELSİNLER BURADA HUZUR BULURLAR''-

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, açılışın ardından seçim otobüsüne binerek Şile'de halkı selamladı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Bağış, burada halka hitap etti.

Bağış, konuşmasında, 9 yıllık iktidarda olduklarını ve halkın AK Parti'ye oy vermesine sebep olacak hizmetleri ortaya koyduklarını belirterek, ''Siz bakmayın tatilden tatile Şile'yi hatırlayan muhalefete, biz Şile'ye önem veren bir Başbakan'a, Şile'yi kollayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına ve Şile'nin çehresini değiştiren Can kardeşimle birlikte burada neler başardığımızın en yakın şahitleri sizlersiniz'' diye konuştu.

Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buradan Türkiye'nin iki muhalif partisi liderine de çağrıda bulunmak istiyorum. Ben 12 yıldır Şileliyim. Huzur bulduğum, oksijeniyle nefes aldığımda gerçekten mutlu olduğum bir yer Şile. 13 Haziran'da millet onların partilerini gönderecek aman başka yere gitmesinler, tatile Şile'ye gelsinler burada huzur bulurlar. Sizlerin huzurunda Can kardeşime özellikle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ev sahipliğinde, geleneksel Şile konukseverliğini gösterme konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyin. Şile, hele hele 12 Haziran seçimlerinde gerçekten milletin vereceği teskereyle birlikte huzur bulma ihtiyacı olan, dinlenme ihtiyacı olan muhalefet liderlerimize sakın yanlış bir tavır içine girmesinler, zaten girmez. Şileli gerçekten buraya yolu düşen herkesi olduğu gibi sayın Bahçeli'yi de sayın Kılıçdaroğlu'na da gerekli konukseverliği gösterir. Ben o konuda Şile'ye güveniyorum.''

A.A.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs