En Sıcak Konular

Kerkük'te büyük provokasyon ucuz atlatıldı

12 Mayıs 2011 14:35 tsi
Kerkük'te büyük provokasyon ucuz atlatıldı Irak'ın kuzeyinde farklı etnik kökenlerden vatandaşların bir arada yaşadığı Kerkük, bugün büyük bir kargaşanın fitilini ateşleyebilecek provokatif saldırıları ucuz atlattı.

İlk saldırı Irak Türkmen Cephesi başkanlığına geçtiğimiz hafta getirilen Erşad Salihi'nin evini hedef aldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte düzenlenen saldırıda bir roket, Salihi'nin yatak odasına isabet etti. Yatak odasının tavanını delen roket, eve büyük çapta zarar verdi. Olay sırasında evde bulunan Salihi ve ailesi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Daha sonra Erşad Salihi'nin evine giden Kerkük'ün Kürt asıllı Polis Müdürü General Cemal Tahir'in konvoyuna mayınlı saldırı düzenlendi. Tahir'in 2 koruması patlamada yaralandı. Kerkük Polisi başka bombalarında olabileceği şüphesi üzerine geniş çaplı araştırma başlattı.

Üçüncü saldırı girişimi gazetecileri hedef aldı. Gazetecilerin bulunduğu alana doğru yuvarlanmaya hazır bidonlarla içerisine bomba tespit edildi. Olay bölgesinde haber yapmak için bulunan Cihan Haber Ajansı (Cihan), Reuters ve Türkmeneli TV muhabir ve kameramanları olay bölgesinde uzaklaştırıldıktan sonra polis bidonlar içerisindeki bombaları etkisiz hale getirdi.

Cihan Muhabiri Alihan Hasanoğlu patlama sesi ile Bağdat yolu üzerindeki olay bölgesine Kameraman Semir Yemenci ile birlikte gittiklerinde Salihi'nin evinin yatak odasının tavanının delip hasar verdiğini gördüklerini kaydetti. Hasanoğlu, daha sonra bölgeye gelen Kerkük Polis Müdürünün konvoyuna saldırı gerçekleşince polisin aramaları sıklaştırdığını ve görev yaptıkları bölgede bir binanın üzerindeki bidonlarda bombaların tespit edildiğini ifade etti. Bidonların içindeki iki bomba etkisiz hale getirildi. Polis daha sonra gazetecileri uzaklaştırarak bomba aramasına devam etti.

SALİHİ: HEDEF, KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAK

Cihan'a açıklamada bulunan Salihi, bu tür bir saldırıyı beklediklerini belirterek, Kerkük'teki ABD kuvvetlerinden olayın faillerinin bulunmasını istedi. Sabah saatlerinde evde büyük bir patlama sesi duyduğunu kaydeden Salihi, "Ailemle birlikte evdeydik. O anda aniden büyük bir patlama oldu. Roket olduğunu düşündüğümüz bir bomba türü tavanı delerek içeri girdi. Evde büyük hasar oluştu ama bende ve ailemde kimseye bir şey olmadı. O anda ABD kuvvetlerine ait uçakların Kerkük semalarında dolaşması dikkatimizi çekti. Onlardan bir açıklama bekliyoruz." dedi.

Saldırının asıl nedeninin, yeniden kardeş kavgası çıkarmak olduğunu savunan Salihi, "Türkmenler Irak'ın birliğini istediklerinden ve attıkları doğru adımlar birilerini rahatsız ediyor. Bu durum onların hedef ve amaçlarına ters düşüyor. Irak hassas bir dönemden geçiyor. Birileri kardeş kavgasını yeniden ortaya çıkarmak istiyor. Buna fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.



Bu haber 1,220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,966 µs