En Sıcak Konular

Putin: Halk Cephesini Medvedev de destekliyor

12 Mayıs 2011 13:58 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, işçi sendikaları, gençlik ve kadın kollarının yer alabileceği geniş tabanlı bir "Halk Cephesi" kurulması ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Putin, Duma seçimlerine altı ay kala oluşturulmaya çalışılan "Halk Cephesini" Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in de desteklediğini söyledi.Cephenin kurulmasında öncü rolü üstlenecek temsilcilerle Soçi'de görüşen Rusya Başbakanı, "Bizler ne yapıyorsak, o da destekliyor" dedi. Ancak Medvedev şimdiye kadar kamuoyu önünde "Halk Cephesi" ile ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Çerçeve bir deklarasyonun hazırlanmasını ve tartışmaya açılmasını öneren Rusya Başbakanı, "Tüm Rusya Halk Cephesi oluşumu ile ilgili çerçeve deklarasyon hazır olmalı" ifadelerini kullandı. Putin parti dışından gelerek cephe içinde yer alacakların Birleşik Rusya listelerinden seçimlere gidebilmesine imkan tanınması gerektiğini de vurguladı.

DEVLET BAŞKANI ADAYINI DA "HALK CEPHESİ" BELİRLEYECEK

Toplantıda değerlendirmede bulunan iktidar partisi Birleşik Rusya Başkanı Boriz Grizlov, 100'den fazla sivil toplum örgütünün bu cephede yer almaya hazır olduğunu, bunun da kamuoyunda karşılığının milyonlarla ifade edilebileceğini söyledi. Çalışmaların seçime yönelik olmadığını kaydeden Grizlov, "Bu ülkemizin sosyal kalkınmasını sağlamak için uzun vadeli bir kalkınma programı. Geniş katılımlı bir halk koalisyonu" ifadelerini kullandı.

Grizlov cephenin Aralık'ta yapılacak parlamento seçimlerinde başarılı olması durumunda 2012 Mart ayında yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde de kendi adayını belirleyebileceğine dikkat çekti.

Uzmanlar Putin'in Birleşik Rusya'nın performansında gerilemeyi görmesinin ardından parlamento seçimlerine alternatif bir açılımla girmeyi hedeflediği yorumları yapıyor. 2012'de Kremlin'e dönmeyi planlayan Putin'in Aralık seçimlerinde önemli bir başarı elde etmesinin şart olduğu üzerinde duruluyor.

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,309 µs