En Sıcak Konular

Topçu: Saldırılar idamı zorunlu kılıyor

12 Mayıs 2011 12:57 tsi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye'de terörün artık ''zirve'' yaptığını öne sürerek, ''İdam cezasının caydırıcı yönü dikkate alınarak hemen gündeme getirilmesini'' istedi.

Topçu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde terörist saldırı sonucu 2 polisin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıların, 12 Haziran seçimlerine kadar terörist faaliyetlerin artarak devam edeceğinin sinyalleri olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin terörle mücadele konusunda etkili olamadığını, AB ve ABD güdümünde politikalar izlendiğini ve Türkiye'de güvenliğin sağlanamadığını iddia eden Topçu, şöyle devam etti:

''Bir ülkede böyle terörist örgütler şehirlere kadar inmişse durum artık vahim bir hal alır. Bunun dünyada örnekleri çoktur. Türkiye bir an önce terör konusunda konsept değiştirip, birlik ve beraberlik içinde etkin bir çalışma yürütmelidir. Hükümet terör konusunda beceriksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi bir duruş sergilemektedir. Aziz milletimizin hükümete terörle mücadele verdiği not sıfırdır. Hükümet milletin ona verdiği bütün krediyi tüketmiştir.

Geçtiğimiz hafta teröristler tarafından Sayın Başbakan'ın konvoyunun yolu kesildi, 15 metreden saldırı gerçekleştirildi. Sayın Başbakan meydanlarda esti gürledi. Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, göstermelik terör zirveleriyle idareyi maslahat yapıldı, teröristler adeta sırra kadem bastı. Şimdi de yine esip gürleyecekler, değişen hiçbir şey olmayacak.

Geldiğimiz noktada terör artık zirve yapmış durumda. İdam cezası caydırıcı yönü dikkate alınarak hemen gündeme getirilmelidir. 12 Haziran, milletimiz açısından bir fırsattır. Bu ülkenin ve milletin güvenliğini ve huzurunu düşünenler buna göre tercih yapmalıdırlar.''

aa



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs