En Sıcak Konular

Ağaoğlu, Başbakan'a cevap verdi

12 Mayıs 2011 10:03 tsi
Ağaoğlu, Başbakan'a cevap verdi Başbakan Erdoğan'ın 'Ağaoğlu belki de bu işe girersin' sözleri için Ahmet Ağaoğlu bakın neler söyledi...

Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Başbakan'ın açıkladığı iki şehir projesini çok olumlu bulduğunu belirterek, "Türkiye artık günü kurtarmanın peşine düşmemeli. Bu tür vizyoner projelerle önümüzdeki 50 seneyi planlamalıyız" dedi.

Bu tip projelere devletin kaynak ayırmasının gerekmediğini çünkü zaten kendi kaynağını kendisinin yaratacağını ifade eden Ağaoğlu, şunları anlattı:

"Devletler sadece vergiden gelir elde etmez, böyle projelerden de para kazanır. Bakın Dubai'ye, hayvan bağlasan durmayacak yeri ne hale getirdiler. Biz dünyanın en güzel ülkelerinden biri iken böyle projeler yapamıyorsak o bizim vizyonsuzluğumuz. Muhakkak böyle büyük projeler yapmamız gerekiyor."

ANADOLU'YA DA YILDIZ ŞEHİRLER LAZIM

Benzer yapıların Anadolu'ya da kurulması gerekliliğine işaret eden Ağaoğlu, bu şekilde İstanbul'un göç baskısından kurtulacağını söyledi. Anadolu'ya 'yıldız şehirler' kurulması ve bölgesel çekim merkezleri oluşturulması gereğine işaret eden Ağaolğlu, "Mesela Karadeniz'e, Akdeniz'e böyle yıldız şehirler kuralım. altyapısıyla üğstyapısıyla sanayisiyle herşeyi hazır olsun. Böylece göçleri de önlemiş oluruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın projeyi açıkladığı toplantıda kendisine yönelik "Ağaoğlu belki de bu işe girersin" sözlerini de değerlendiren Ağaoğlu, "sağolsun Başbakanımız bizi onore etti. Dediği gibi orada yapılacak projelerle ilgileneceğim."

hurriyet



Bu haber 1,490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs