En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'dan, İzmir'de destek ziyareti

10 Mayıs 2011 22:22 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargı kararıyla bir yılı aşkın süredir yürütülen çalışmanın ardından operasyon düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek için bu şehre geldi.

7'si büyükşehir bürokratı 17 kişinin tutuklanmasına ve 100 milyon liralık yolsuzluk iddiaları olmasına karşın Kılıçdaroğlu, 4,5 milyon liralık ihalenin iptal talimatını verişi gizli izlemeye takılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar. Bir inancımız var. Biz kul hakkına saygı gösteririz. Kul hakkı yiyenlerden değiliz. Verilemeyecek hesabımız yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta katıldığı mitingin ardından İzmir'e geçerek operasyon düzenlenen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adnan Menderes Havalimanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve partililer karşıladı. Buradan parti otobüsüyle İzmir Büyükşehir Belediye binasına geçen Kılıçdaroğlu, yaklaşık yarım saat Başkan Kocaoğlu ile görüştü. Belediye binasına, ziyaret sırasında basın mensupları alınmadı.

Daha sonra Konak Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, aralarında üst düzey belediye bürokratlarının da bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan belediye operasyonunu eleştirdi. Konuşmasına Başkan Kocaoğlu'nun elini tutarak başlayan Kılıçdaroğlu, "İzmir'e geleceğim, İzmir'e ayrıca geleceğim. Şimdi buraya İzmir'i ele geçirmek için, devletin gücünü kullanan siyasal iktidara, istediğin kadar güç kullan, istediğin baskıyı yap, İzmir'i ele geçiremezsin demek için geldim." dedi.

İzmir'i ve İzmirliyi sevdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İzmir'in aydınlık insanları hepinize merhaba" diyerek kalabalığı selamladı. İzmir'e Aziz başkanı ziyaret etmek ve bilgi almak için geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama siz öyle anlaşılıyor ki, korsan bir miting düzenlemişsiniz. Ben sizi Silivri'ye göndermez miyim. İzmir'in aydınlık insanları, ne yaparlarsa yapsınlar, Bir inancımız var. Biz kul hakkına, tenezzül edenlerden değiliz. Verilmeyecek hesabımız yoktur. Bir ay değil, iki ay değil, 13 ay dinlemişler. 13 ay gizli kamerayla takip etmişler. 13 ay değil 13 yıl yapmazsanız nağmertsiniz. Telefonlarımızı dinliyorlar. İyi ki telefonlarımızı dinliyorlar, yoksa ne didiğimizi de anlamayacaklar bunlar. Bunlara ne dedim, telekulak hükümeti dedim. Çünkü vatandaşın derdini dinlemek istemiyorlar, vatandaşın eleştirilerine tahammülü yok. Sizden istirhamım var, derdiniz varsa telefonla anlatın. Belki Recep bey duyar. Büyük kulakları var biliyorsunuz. " diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında partililer, "Aziz'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

(CİHAN)



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs