En Sıcak Konular

Bağış: AB'nin unuttuğu KKTC'yi, Avrupa sivil toplumu unutmadı

10 Mayıs 2011 10:19 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'ye gelen 2011 Dostluk ve Barış Rallisi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gideceğini bildirerek, "Avrupa Birliği kurumlarının unuttuğu, tecrit ed

Bağış, Ralli'nin KKTC'ye hareketi dolayısıyla yayımladığı mesajında, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından 9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri çerçevesinde bir sivil toplum girişimi olarak desteklenen Ralli'nin, Almanya'nın güneyinden başlayan yolculuğunun Ürdün'de sona ereceğini hatırlattı.

Ralli'nin rotasında en uzun güzergahı Avrupa kıtasında Türkiye'nin oluşturduğuna dikkati çeken Bağış, Türkiye'ye Edirne'den giriş yapan Ralli'nin, İstanbul Sultanahmet'te iki gün konakladıktan sonra Ankara'ya geldiğini ifade etti.

Ralli'yi 6 Mayıs sabahı düzenlenen bir törenle Ankara'dan uğurladığını anımsatan Bağış, tören sırasında, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelen yarışmacıların iyi niyet dileklerini ve geldikleri şehirleri sembolize eden küçük hediyeler sunduklarını belirtti.

Bu hediyelerin, 9 Mayıs Avrupa Günü çerçevesinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin doğal bir parçası olduğuna inanan Avrupalı dostlar tarafından Türk halkına verilebilecek güzel hediyeler olduğuna işaret eden Bağış, şöyle devam etti:

"Rallicilerin bir diğer anlamlı hediyesi ise 6 Mayıs sabahı Ankara'dan yolcu ederken ip ucunu verdiğim sürpriz haberiydi. Yani heyetin KKTC'ye gidiyor olması. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'diklenmeden dik durma' temelli dış politika vizyonunun neticesinde KKTC'ye uygulanan haksız, yersiz ve mantıksız ambargoların delindiğine şahit oluyoruz.

Avrupa Birliği kurumlarının unuttuğu, tecrit edilmiş KKTC'yi Avrupa sivil toplumu unutmadı. 12 Avrupa ülkesinden yaklaşık 400 araç ve yaklaşık 700 ralli sporcusundan oluşan dostluk ve barış konvoyu KKTC'ye giderek çözüm süreçlerine katkıda bulunacak."

Hükümet olarak sadece altyapıda değil tüm etkinliklerde çılgın ve cesur projelere imza attıklarını vurgulayan Bağış, bu çapta uluslararası bir spor organizasyonunun ilk kez KKTC'ye gidişine ve adeta ambargolara meydan okuyuşuna 9 Mayıs Avrupa Günü'nde tanıklık edildiğini belirtti.

Bağış, "Dilerim bu Ralli organizasyonu, adı gibi adaya kalıcı barışın ve dostluğun gelmesine vesile olur" dedi.

Bu anlamlı yolculukta yer alan başta Barış ve Dostluk Rallisi Komite Başkanı Wilfried Gher, Türk takımı ve kaptanı Nadir Serin olmak üzere tüm yarışmacıları kutlayan Bağış, ayrıca, teşvik ettikleri ve destekledikleri bu projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan başta Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olmak üzere Türkiye'deki ve KKTC'deki tüm yetkili ve kurumlara teşekkür etti.

aa

 

 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs