En Sıcak Konular

CIA temsilcisinin ismini sızdırdılar

10 Mayıs 2011 10:13 tsi
CIA temsilcisinin ismini sızdırdılar Pakistan ile ABD arasında başlayan 'gizli Ladin operasyonu' gerginliği, CIA'in Pakistan büro şefinin isminin Pakistan medyasına sızdırılması ile zirveye ulaştı.

CIA'in temsilcisinin ismi cuma günü özel ARY televizyon kanalı, cumartesi günü de Tha Nation gazetesinde yer aldı. ARY'nin haber müdürü Mazhar Abbas, yayınladıkları ismi muhabirlerinin bir kaynaktan elde ettiğini iddia etti. 'Sağlam bilgi' ile hareket ettiklerini savunan Abbas, bilgilerin kendilerine Pakistanlı yetkililerce bilerek sızdırılmış olabileceği iddiasını reddetti.

Amerikalı yetkililer, sızdırma sebebini Pakistanlıların yaşanan olay nedeniyle küçük düştükleri düşüncesine bağlıyor. AP haber ajansı ise yayınlanan ismin doğru olmadığını savundu. Geçtiğimiz aralık ayında benzer bir olay yaşanmış, o zamanki büro şefinin ismi teşhir edilince, CIA can güvenliği nedeniyle o kişiyi Pakistan'dan geri çekmişti. Pakistan ordusu ve istihbaratı, ülkede kendilerinden habersiz böylesine bir operasyon yapması nedeniyle ABD'ye tepkilerini ifade ediyorlardı. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, ülkesinin teröre destek verdiği iddialarına sert cevap verdi. Pakistan'ın terörden en çok zarar gören ülkelerin başında yer aldığını belirten Gilani, "İddia edildiği gibi teröristlere gizli ve açık destek vermiyoruz, eğer böyle olsaydı son yıllarda 30 bin kişiyi teröre kurban vermezdik" dedi. Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik de, "Dünya sormalı: Üsame bin Ladin'i Pakistan'a kim getirdi, onu kim terörist yaptı?" dedi. Malik, "Gerçek şu ki, Bin Ladin bizim bebeğimiz değildi. Şeytanı evinize aldığınızda onu suçlamazsınız, onu eve alanı suçlarsınız." diyerek ABD'ye mesaj gönderdi. El Kaide lideri Üsame bin Ladin'in, ölmeden önceki bir video kaydında "Filistin'de güvenlik olmadığı sürece ABD'nin de güvende olmayacağını" söylediği ortaya çıktı.

Bir internet sitesinde yer alan son mesajında Bin Ladin'in, ABD Başkanı Obama'ya hitaben, "Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimiz korku içinde yaşarken sizin barış içinde yaşamanız adil değil. İsraillilere destek verdiğiniz sürece size saldırılarımız sürecek." dediği belirtiliyor. Bin Ladin, "Size mesajlarımız kelimelerle ulaşabilseydi, uçaklara başvurmak zorunda kalmazdık." ifadesini kullanıyor. Pakistan hükümeti de, terör örgütü El Kaide lideri Üsame bin Ladin'in Abbotabad'da öldürüldüğü evi yıkmaya hazırlanırken, çok sayıda yabancı gazeteciden kenti terk etmesini istedi.

Zaman



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs