iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

O anahtar kelime olmasa ağzımızı açmazdık

10 Mayıs 2011 09:54 tsi
O anahtar kelime olmasa ağzımızı açmazdık Bunu yıllar önce açıkladık, dedik ki, iyibilgi 'ürünleri'ni herkes kullanabilir.. Ama bunlar yaratıcılıktan mamüldür, yan etkisi olur... iyibilgi Ankara

Biliyorsunuz dün iyibilgi, Yunanistan’da yaşanan gelişmeler üzerine 3 haberi kolajlayan ve bunlardan biri ne de özellikle dikkat çeken bir analiz yayınladı. (3 haber: İkisi birbirini, sonuncu herşeyi yalanlıyor.)

Bu haber, ekonomik sıkıntı yüzünden Yunan silahlı kuvvetlerinin Türkiye’ye karşı elini zayıflattığını savunan emekli amirallerin “muhtıra”sını inceliyordu.

Haberimizin linkini yukarıda verdik. Bu da Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın bugünkü köşesi… Daha da bir şey demiyoruz…

“Yunanlı emekli amiraller!

Yunanlılar ile Türklerin birbirlerine ikiz kardeşler gibi benzediklerinin yüzlerce örneğini bulabilirim.

Yüzyıllarca aynı coğrafyada ve birçok yerde iç içe yaşamış olmamızın bir sonucu olmalı. Dinler de farklı olmasaydı, acaba birbirimizden nasıl ayırt edilebilirdik sorusunun yanıtını bulmak için çok düşünmek gerek.
Yunanistan, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Euro bölgesinin dışına çıkarılması gerektiğinden söz edenler bile var. AB’nin 110 milyar Euro tutarındaki yardımının üzerinden bir yıl geçmeden ikinci bir “hayat öpücüğü” aranıyor ki Yunanistan ayakta durmaya devam edebilsin.

Ekonominin bu acıklı durumunda Yunanistan, 2010 ve 2011 yıllarında teslim alması gereken silah sistemleri ile ilgili girişimini dondurdu.
Bunun üzerine Yunanistan’ın emekli yedi deniz kuvvetleri ve donanma komutanı bir bildiri yayımlayarak Papandreu hükümetini uyardı. Bir tür “muhtıra” yani! Aynı kişilerin yakında televizyonları gezerek fikirlerini söylemeye devam edeceklerini tahmin etmemiz zor değil, bizde de böyle olurdu zaten.

Emekli amiraller, “Doğu’dan gelecek tehdide karşı donanmanın zayıflatılmaması gerektiğinden, her şart altında silah alımının devam etmesinden” söz ediyorlar. “Doğu’dan gelecek tehdit” elbette Çin’den gelmeyecek, Türkiye’yi kastediyorlar.

Neredeyse 50 yıldır Yunanistan ile Türkiye birbirine karşı silahlanıyor. Silah tüccarlarının en çok sevdikleri iki ülkeyiz. Üstelik aynı askeri ittifak içindeyiz ve Türkiye, Yunanistan’ın da bir parçası olduğu AB’ye girmeye çabalıyor. “Komşularıyla sıfır sorun” ilkesini dış politikasının temel hedefi haline getirmiş durumda.

Ve Yunanlı amiraller hâlâ “Doğu’dan tehdit” bekliyorlar!
Onlar için silah tüccarlarının kârları, belli ki Yunan halkının çektiği sıkıntılardan daha önemli!”

"Tam ne diyorsun açık söyle Fatih!"

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 1,991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs