En Sıcak Konular

Kremlin'den gövde gösterisi

10 Mayıs 2011 09:03 tsi
Kremlin'den gövde gösterisi Nazi Almanya’sına karşı tarihi zaferinin 66’ncı yılını kutlayan Rusya, Batı’nın Füze Kalkanı’na karşı öne sürdüğü füzeleriyle gövde gösterisi yaparken rakip olacakları söylenen Başkan Medvedev ve Başbakan Putin, yan yana durarak bi

İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler Almanyası’na karşı kazandığı tarihi zaferin 66’ncı yılını kutlayan Rusya, Kızıl Meydan’da dün düzenlenen Zafer Günü törenlerinde eski Sovyet Kızıl Ordusu’nu hatırlatan son yılların en görkemli askeri gövde gösterisini yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin’in de hazır olduğu törende 20 bin asker, Rus askeri tankları ve nükleer silahlarının en seçkinleri yer aldı. Kızıl Meydan’a Rus ulusal bayrağı ve İkinci Dünya Savaşı sırasındaki  “Orak-Çekiç”li Zafer Bayrağı’nın girmesiyle başlayan askeri törenlerde, T-90 tipi tanklar, BUK-M2 tipi karadan havaya fırlatılabilen füzeler sergilendi. Ama törenin yıldızı İskender-M ve Topol-M tipi füze savunma sistemleri oldu.

Süper silahlar

Kremlin yönetimi, ABD’nin önce Doğu Avrupa sonra da Türkiye’ye yerleştirmesi gündeme gelen Füze Kalkanı’nı delecek güçte Topol-M ve İskender-M’i sergileyerek müthiş bir şov yaptı. Rusya, 2008 yılından bu yana rafa kaldırdığı bu silahları yeniden meydanlara taşıma kararı almıştı.

Nükleer başlık taşıyabilen Topol-M, dünyanın en uzun menzilli yerden fırlatılan kıtalararası balistik füzesi özelliğini taşıyor. Sabit hızla ve aynı düzlemde hedefe girmeyen Topol-M hedefe farklı yollardan giderek tüm füze savunma sistemlerini alt üst edebiliyor ve bu nedenle Batı’nın kabusu.

Birlik mesajı

2012’deki devlet başkanlığı seçimleri yüzünden aralarının açıldığı söylenen Medvedev ile Putin de törende birlik görüntüsü sergiledi. Uzun süredir birlikte görünmekten kaçınan iki lider, 1.5 saat boyunca yanyana 20 bin askeri selamladı. Medvedev’in üç yıl önce Putin’den “emaneten” aldığı öne sürülen koltuğu selefine terk etmek niyetinde olmadığı bu yüzden ikilinin aralrının açıldığı haberleri çıkmıştı.

Nerdun Hacıoğlu / Hürriyet



Bu haber 1,069 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs