En Sıcak Konular

Eurovision'da soğuk savaş dönemi izleri

0 0 0000 00:00 tsi
Eurovision'da soğuk savaş dönemi izleri Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finalinde eski Doğu Bloku ülkelerinin üstünlük sağlaması tartışmalara yol açtı. 

Finale kalanların çoğunluğunun eski Doğu Bloku ülkeleri olması, yarın yapılacak final öncesinde katılımcı ülke delegasyonları arasında soğuk hava estirdi.

Eurovision şarkı yarışmasına ilk kez katılan ve finale çıkan Gürcistan'nın delegasyon sözcüsü Vasyl Myroshnychenko, ülkesini temsil eden Sopho'nun finale yükselmesinin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

Önemli olanın kazanmak değil, katılmak olduğunu ifade eden Myroshnychenko, finale kalmalarının Gürcistan'ı yeniden bir araya getirdiğini kaydetti.

Myroshnychenko, şöyle devam etti:

"Eurovision'a katılmak Gürcistan acısından çok önemli siyasi ağırlık taşıyor. Batılı ülkeler Eurovision'daki oylama sistemini siyasi bir olay olarak görüyor. Bu doğru değil. Çok demokratik bir sistem. Eski Doğu Bloku ülkeleri Eurovision şarkı yarışmasına çok önem veriyor ve büyük paralar yatırıyor. Doğu'da bu yarışmaya verilen önem gün gittikçe artıyor. Batı bizim kadar önem vermiyor" diye konuştu.

İsmini açıklamak istemeyen İsviçre delegasyonu yetkilisi de Batılı bir ülkenin kazanmasının bundan sonra artık çok zor olduğunu belirterek, İsviçre'nin finale kalamamasının delegasyon içinde tartışmalara yol açtığını söyledi.

Hollandalı gazeteci Annemart Van Rhee ise ülkesinin finale kalamamasının ardından yaptığı açıklamada, "Doğu Bloku şiddetine Batı başkaldıramaz" dedi.

Batı ülkelerinin yarışmaya ilgilerinin bu gidişle kaybolacağını belirten Van Rhee, "Bu festival herkes için zevkli ve eğlenceli bir olay olarak kalmalı. Ne yazık ki Batı'da Eurovision'nun ışığı sönüyor" diye konuştu.

İsveçli gazeteci Johanna Hagström de Eurovision şarkı yarışmasının eski Doğu Bloku ülkeleri için hem siyasi anlamda, hem de eğlence olarak daha önemli olduğunu kaydetti.

Hagström, "Biz, İskandinav ülkeleri de Doğu ülkelerinde olduğu gibi Eurovision'da birbirimize destek çıkıyoruz. Ama onlar bizden daha çok ilgi gösteriyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, Moldova adına katılan Natalia Barbu'nun yarışmaya kendi maddi imkanlarıyla katıldığı öğrenildi.
Türkiye'nin yanı sıra Belarus, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan ve Moldova finale çıkmaya hak kazandılar. 



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs