En Sıcak Konular

Uzan'ın rotası CHP-DSP

0 0 0000 00:00 tsi
Uzan'ın rotası CHP-DSP Süleyman Demirel'in Mumcu ve Ağar'a yönelik "Uzan'ı da yanınıza alın" baskısı sonuç vermemiş olacak ki Genç Parti sonunda rotasını belirledi... Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin tercihlerini açıkladı.

Şirin CHP ve DSP arasında yürütülen seçim işbirliği konusunun olumlu sonuçlanması durumunda kendilerinin de ittifak içinde yer alabileceklerini söyledi.

Şirin, iki hafta önce katarakt ameliyatı geçiren Rahşan Ecevit’i Oran’daki evinde ziyaret etti. Şirin görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rahşan Ecevit’le görüşmesinde CHP ile DSP arasında sürdürülen seçim işbirliği arayışlarının gündeme geldiğini ifade eden Şirin, bu konuya destek verdiklerini söyledi. Şirin, “CHP-DSP görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa bizim de içinde yer alacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

Şirin, CHP ve DSP arasındaki sürecin devam ettiği ve Anavatan Partisi ile DYP arasındaki Demokrat Parti çatısı çalışmalarının ise belirsizliğine dikkat çekti. Şirin, “Bir arayış var ancak yaklaşan seçimleri de dikkati alırsak, bu konuda yetkili konumda bulunanların mesuliyet içinde ve süratli hareket ettiği kanaatinde değilim” dedi.

Genç Parti’nin her iki işbirliğine de açık olduğunun altını çizen Şirin, CHP-DSP işbirliğinin çok daha ciddi bir alternatif olarak ortaya çıktığını vurguladı.

Şirin, CHP ve DSP arasındaki görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumunda nasıl bir tavır sergileyeceklerinin sorulması üzerine, “Olumlu sonuçlanırsa bizim de için de yer alacağımızı tahmin ediyorum” dedi. Şirin, CHP ve DSP işbirliğinin gerçekleşmesi durumunda, Genç Parti’nin de içinde yer alıp almayacağının sorulması üzerine Şirin, “Böyle bir işbirliği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ancak bir söz var, tango iki kişiyle yapılır. Biz, bize düşeni özveriyle yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Şirin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la yaptıkları görüşmeden bu yana yeni bir gelişmenin de olmadığını sözlerine ekledi.

Hurriyet



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs