En Sıcak Konular

Arzuhan Yalçındağ'ın 'lider' tanımı

0 0 0000 00:00 tsi
Arzuhan Yalçındağ'ın 'lider' tanımı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin daha fazla sayıda lidere ihtiyaç olduğuna dikkat çektiği konuşmasında ilginç bir liderlik tanımı yaptı:

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin daha fazla sayıda lidere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, girişimcilik konusunun Türkiye için kritik bir önem taşıdığını belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi Global Liderlik Forumu’nun açılışına katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 21’inci yüzyılda çok hızlı bir değişim döneminden geçildiğini belirterek, “Bu değişimin altında kuşkusuz bilgi ve teknoloji alanlarında gerçekleşen önemli gelişmeler ile ticarette sınırların her geçen gün azalması yatıyor. Adeta bir bilgi patlaması yaşıyoruz” dedi.

Bilgi ve sermayenin hiçbir maliyet yaratmadan ışık hızıyla yer değiştirdiğini kaydeden Yalçındağ, bu sürecin beraberinde köklü değişimler getirdiğini söyledi.

Geleneksel iş yöntemlerinin küreselleşme ile birlikte yerini yeni global yöntemlere bıraktığının altını çizen Yalçındağ, bu durumun her geçen gün daha fazla rekabetle karşı karşıya bıraktığını dile getirdi. Yaçındağ, yaşanan süreçte liderlik ile global liderliği ayırmanın pek mümkün olmadığını ifade ederek, “Değişimi öngöremeyen ve bu sürece ayak uyduramayan, diğer bir deyişle, gerekli liderliğe sahip olmayan şirketlerin, yeni dönemde sahnedeki yerlerini değişime ayak uydurabilenlere terk etmek zorunda kalacaklarını söylemek hiç de güç değil” diye konuştu.

Türkiye’de daha fazla sayıda lidere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yalçındağ, girişimcilik konusunun, Türkiye için de kritik bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin genç nüfusunu girişimci bir güce dönüştürebildiği takdirde, ekonomik anlamda rekabetçiliğini çok daha ileri bir seviyeye taşıyacaktır” diyen Yalçındağ, gelecek yıllarda Türkiye’de genç nüfustaki artışa bağlı olarak, daha çok gencin işgücü piyasasına girmesinin beklendiğini söyledi. Yalçındağ, bunun işsizlik sorununu derinleştirmesini engellemek için daha fazla istihdam alanı yaratılması gerektiğini dile getirdi. Yalçındağ, bunun için özel sektör girişimciliğinin desteklenmesi gerektiğinin önemine değindi.



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs