En Sıcak Konular

Başbakanlık bütçesinin yüzde 60’ı bilime gitti

8 Mayıs 2011 14:41 tsi
Başbakanlık bütçesinden 2010 yılında en fazla ödenek desteğini Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu ve TÜBİTAK aldı.

Başbakanlık'ın bütçesi, 2010 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 88 oranında bir artışla 4 milyar 806 milyon lira olarak gerçekleşti. 2009 yılında 2 milyar 540 milyon olan bütçenin artışında, başbakanlık bütçesinden ödenek transferi yapılan kurumların sayısındaki artışı etkili oldu. Başbakanlık 2010 yılı bütçesinin 3 milyar 512 milyon TL'si başka kurumlara ödenek olarak transfer edildi.

Başbakanlık bütçesinden ödenek transferi yapılan kuruluşlar arasına bu yıl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi de katıldı.

Başbakanlık tarafından ödenek transferi yapılan kurumlar arasında Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, TÜBA, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TİKA, GAP, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve TODAİE gibi kurumlar bulunuyor.

Başbakanlık tarafından ödenek transferi en fazla yapılan kurum ise 1 milyar 761 milyon ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü oldu. Atatürk Araştırma Merkezi'ne 2 milyon 229 bin, Atatürk Kültür Merkezi'ne ise 3 milyon 454 bin TL ödenek transferi gerçekleştirildi. Bu kurumlardan TÜBİTAK ise bu yıl aldığı 1 milyar 127 milyon TL'lik ödenek ile ikinci sırada bulunuyor.

Başbakanlık 2010 yılı Bütçe Faaliyet Raporu'nda, bu kurumlara yapılan yardımlar şu ifadelerle anlatıldı: "Miktar olarak en büyük transfer, yüksek öğrenim öğrencilerinin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel faaliyetlerle kişisel gelişmelerine destek olmak amacıyla ve sosyal devlet yaklaşımıyla hareket eden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ayrılan 1. 761.851.000 TL ile bilimsel ve teknik araştırmalara destek vermek amacıyla TÜBİTAK'a ayrılan 1.127.251.000 TL'dir."

cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs