En Sıcak Konular

'Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü'yken söylediklerini unutuyor'

8 Mayıs 2011 13:55 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü'yken söylediklerini unutuyor...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, 'Çürüyen SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri için yalvarıyorum ama alan yok' dediğini, AK Parti hükümeti olarak olarak, kanunu yapıp hastaneleri Sağlık Bakanlığının çatısı altına almaya çalıştıklarında ise Kılıçdaroğlu'nun direnç gösterdiğini, Anayasa Mahkemesine gittiğini söyledi.

Akdağ, Adıyaman Havaalanında yöreye özgü halk oyunları ile karşılandı. Havaalanından Kahta ilçesine gelen Bakan Akdağ, burada yapımı tamamlanıp hizmet vermeye başlayan 150 yataklı Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Bakan Akdağ, Ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. 8,5 yıllık Ak Parti İktadarında özellikle sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını belirten Akdağ, bu hizmetlerinin artarak devam edeceğini, 2023'te de zirveye çıkacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta dönüşüm noktasında büyük desteği olduğunu ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

''Kendilerinin bu desteği olmasaydı biz bu noktaya gelemezdik. Çünkü karşımıza çeşitli lobiler çıktı. Bu lobilerin bugün bile mücadele ettiğini görüyoruz. Bugün bile vatandaşın hakkı olan sağlık hakkına erişiminin önündeki engelleri, biz birer birer kaldırırken buna direnenleri görüyoruz. Ülkemizin göz bebeği olan Başbakanımıza, insan sağlığına verdiği bu önemden, bu hassasiyetten dolayı Adıyamanlıların huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.''

İktidarları döneminde sağlıkta dönüşüm yaşandığını belirten Akdağ, bu konuda attıkları her adımda CHP'nin karşı duruşu ile karşılaştıklarını söyledi.

CHP'nin her fırsatta sağlıkta dönüşümle ilgili kanunları Anayasa Mahkemesine taşıdığını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

''Bizim sağlıkta dönüşüm programları ile yaptığımız en önemli atılımlara CHP ve öteden beri CHP'nin çeşitli kademelerinde yönetimde olan bugün de Genel Başkanlığını yapan Sayın Kılıçdaroğlu hep karşı çıktı. Biz işçilerimizi ve onların yakınlarını büyük bir çileden kurtaran, hastanelerin birleştirilmesi ve Sağlık Bakanlığının çatısı altına alınması için 2005 yılında bir kanun yaptık. Bu kanunu Meclise getirdiğimiz dakikadan itibaren CHP ciddi bir defans gösterdi, ciddi bir muhalefet sergiledi. Plan Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanı olarak benim üzerime yürüdüler. Bunları hatırlıyoruz. Tabii, milletin verdiği güçle biz kanunu yaptık. İşçilerimizi de bu çileden kurtardık. Bugün Türkiye'de işçiler ve onların yakınları her hastaneden hizmet alıyorlar. Bu kanunu onlara rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu'na rağmen yaptık.''

-ÇÜRÜYEN SSK HASTANELERİ-

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, 'Çürüyen SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri için yalvarıyorum ama alan yok'' dediğini belirten Akdağ, ''Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü iken bu açıklamayı yaptı. Sonra biz AK Parti Hükümeti olarak kanunu yapıp hastaneleri aynen genel müdürün söylediği biçimde Sağlık Bakanlığının çatısı altına almaya çalışınca müthiş bir direnç gösterdi. Anayasa Mahkemesine gitti'' diye konuştu.

-TAM GÜN YASASI-

Tam Gün Yasası ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Akdağ, CHP'nin Tam Gün Yasası'na da karşı çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Biz Tam Gün Yasası'nı yaptık. Devlet hastanelerinde çalışan doktorlarımız devlette çalışırken, muayenehane açmasınlar, özel hastanede çalışmasınlar diye. Devlet hastaneleri halkın hastanesidir. Halkın vergisi ile oluşturulmuş hastanelerdir. Vatandaş neden bir daha para ödesin bu hastanelerde. Halkın iktidarı olan AK Parti bu kanunu da yaptı. Ama kanunu yapmayalım diye çok mücadele ettiler Anayasa Mahkemesine gittiler.''

Akdağ, sağlık çalışanları olarak halka büyük bir şefkatle hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek, Adıyaman Kahta 150 Yataklı Devlet Hastanesinin Kahta halkına hayırlı olmasını diledi.

Adıyaman'a yapılan sağlık yatırımlarından dolayı Bakan Akdağ'a teşekkür eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da ''Hükümetimiz döneminde Adıyaman'a sağlık alanında çok büyük yatırımlar oldu. Şimdi 400 yataklı Devlet Hastanemizin Adıyaman'da inşaatı hızla devam ediyor. Sayın Bakanımızın yanına ne zaman gittiysek, bütün problemlerimizi çözüyor. Ben desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum''diye konuştu.



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs