iyibil" /> iyibil"/>

En Sıcak Konular

AKP’nin yeni yüzlerini Edibe Sözen değerlendirdi!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP’nin yeni yüzlerini Edibe Sözen değerlendirdi! AKP seçimlere yeni yüzlerle giriyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı krizi sonrası partinin yeni yüzü ne anlama geliyor? Taban bunu nasıl karşılayacak? AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen iyibilgi okurları için yorumladı. iyibil

AKP yeni yüzlerle seçime gidiyor. AKP kulislerinden edinilen bilgilere göre, teklif götürülecek kişiler arasında işadamı Hüsamettin Kavi ve Cem Kozlu, sanatçı Osman Yağmurdereli, eski CHP'li Ertuğrul Günay, yazar Reha Çamuroğlu, hukukçu Prof. Dr. Ergun Özbudun gibi isimler bulunuyor. Millî futbolcu Hakan Şükür'e ise teklif birkaç gün önce gitmişti. Televizyonlardan tanınan Suna Vidinli’nin de düşünülen isimlerin arasında olduğu ancak Vidinli’nin bu teklife sıcak bakmadığı belirtiliyor.

AKP’nin yeni yüzlerle seçime gideceği bilgisi Cumhurbaşkanlığı seçimleri krizi sonrasında geldiği için “AKP merkeze kayıyor” iddialarına yol açtı. Diğer bir iddia ise AKP tabanının muhafazakar kısmının bu gelişmeden hoşnut olmayacağı yönünde. iyibilgi bu iddiaları değerlendirmek için AKP’nin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ile görüştü.

İyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Edibe Sözen “AKP’de yeni isimler ve yüzlerin aday olarak düşünüldüğü” şeklindeki kulis bilgisini yalanlamıyor. “Yeni isimler gerilimin ürünü mü” şeklindeki sorumuza yanıt veren Sözen, “AK Parti’nin yeni isimler ile seçimlere gidecek olmasının son dönemde yaşananlar ile ilgisi yok diyor. “Kısa dönemlerle politika üretmiyoruz. Politikalarımızı belirlerken aceleye getirmiyoruz, kısa, orta ve uzun vadede düşünüyoruz” diyen Sözen yeni yüzlerin daha önce düşünülmüş olabileceğini belirtiyor.

Peki, yeni yüzlerin AKP’ye katkısı ne olacak? Bu soruya yanıt veren Edibe Sözen, AKP’nin bir merkez partisi olduğunu, merkez partilerin toplumun değişik kesimlerine ulaştığını ve ekonomide liberal politikalar izlediğini belirtiyor. Bu yüzden yeni yüzlerin AKP’nin tercihleriyle çelişmediğini, bilakis merkez konumuna uyduğunu belirtiyor. 

Peki, AKP’nin tabanı yeni yüzleri nasıl karşılayacak? Sözen “AKP tabanının omurgası muhafazakar” şeklindeki sözlerimize itiraz ediyor. Sözen “AK Parti taban partisi değil. Daha doğrusu tek bir tabana hitap etmiyor. AK Parti merkez partisi ve farklı tabanlardan oy aldı. Bunun kanıtı 2002 seçimleridir” diyerek AKP seçmenlerinin yeni yüzleri kabulleneceğini belirtiyor ve ekliyor: “Bu yüzden taban problemimiz yok.”

www.iyibilgi.com 



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,192 µs