En Sıcak Konular

Hasan Gerçeker'in koltuğuna 7 talip

8 Mayıs 2011 09:15 tsi
Hasan Gerçeker'in koltuğuna 7 talip 

Yargıtay Birinci Başkanlığı koltuğu için ismi geçen 7 isim...

Hasan Gerçeker'in yaş haddinden emekliye ayrılması sebebiyle haziranda yapılacakYargıtayBirinci Başkanlığı koltuğu için 7 isim kulis çalışmalarına başladı.

Adaylar arasında verdikleri kararlarla dikkat çeken isimler de bulunuyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sırasında iktidardaki AK Parti'ye açtığı davayla anılan ve 21 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Abdurrahman Yalçınkaya ve İlhan Cihaner'in fotokopi belgelerle tahliyesine imza atan 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker de adaylar arasında. 21 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Yalçınkaya, görevini Hasan Erbil'e devredecek. Yalçınkaya'nın, Yargıtay'da bazı üyeleri ziyaret ederek seçimler için oy istediği öğrenildi. Ersan Ülker'in daire başkanlığı koltuğundaki süresi de 28 Haziran'da sona eriyor. Emekliliğine henüz 2 yıl bulunan Ülker'in, daire başkanlığına yeniden aday olmayacağı kaydedildi. Ancak Ülker'in Yargıtay başkanlığına aday olup prestijini kurtarma peşinde olduğu vurgulanıyor.

Yargıtay çevrelerinde, Cihaner davasındaki tutumuyla eleştirilen Ülker ile Yalçınkaya'ya çok az şans tanınıyor. Seçimlerde, Adalet Akademisi Yönetim Kurulu üyeliği yapan 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak ile Seyfi Oktay'ın dinlemeye takılan görüşmelerinde hedef aldığı 8. Hukuk Dairesi üyesi Selamet İlday ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul'un isimleri ön plana çıkıyor. Seçimlerde salt çoğunluk olan 196'nın üzerindeki oyu alan aday başkan seçilecek. Yargıtay başkanlığında seçilme ihtimali yüksek şans tanınan isimler arasında 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Selamet İlday ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Geylani Tuğrul'un ismi zikrediliyor. 1. Hukuk Dairesi Başkanı Yüksel Aydın ile 18. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Selim de başkanlık seçimi için adaylığını açıklayanlar arasında yer alıyor.

zaman



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs