En Sıcak Konular

Bağış: BDP'liler Kürt kardeşlerimizin temsilcileri değil

7 Mayıs 2011 21:10 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Bu BDP'liler bizim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, olamaz ve asla kabul etmiyoruz. Onların kimin sözcüsü olduğu tepkilerinden belli. İnsanları tehdit ederek, ülkeyi tehdit ederek, gererek hiçbir

Bağış, Ümraniye'deki KADOSAN Oto Sanayi Sitesinde esnafla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, eskiden Ümraniye deyince insanların aklına çöp dağlarının geldiğini söyledi.

Egemen Bağış, ''Sıradan çöp dağları değil, patlayan çöp dağları geliyordu. 38 kişinin ölümüne sebep veren çöp dağları gibi. Peki onun müsebbibi kimdir? SHP yönetimi, yani bugünkü CHP yönetiminin o zamanki adı. Türkiye artık çok şükür çöp dağlarıyla anılan Ümraniye'den kurtuldu'' dedi.

Türkiye'nin artık değiştiğini kaydeden Bağış, ''Peki bu değişimi nasıl sağladık, bu değişimle ilgili formülleri birtakım derin merkezlerden mi bulduk aldık? Hayır. Biz sadece ve sadece talimatı milletten aldık. Milletin iradesini önemsedik, bireyi önemsedik ve Türkiye'de en büyük yatırımı demokrasiye yaptık'' diye konuştu.

Bağış, demokrasisi olmayan, kendi insanına kem gözle bakan, kendi milletini hor gören, kendi milletine ''bidon kafalı'', ''göbeğini kaşır bunlar'', ''benim oyum onun oyuyla nasıl bir olacakmış'' diyen zihniyetin ülkeyi kalkındırmasının düşünülemeyeceğini dile getirdi.

''Onlar işte görüyorsunuz talimatı Silivri'den alıyorlar, onlar aday listelerini bile Silivri'ye yaptırıyorlar. Derin birtakım odakların paravanı olmak onlar için önemli bir mesele'' diyen Bağış, ama kendilerinin milletin iradesini temsil ettiklerini ve milletin öncelikleriyle hareket ettiklerini söyledi.

-''TÜRKİYE'DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ''-

Bağış, Türkiye'de çok şeyin değiştiğini, eskiden bu ülkede tabuların olduğunu kaydederek, ''O tabulara giremezdiniz. Alevi-Sünni meselesini konuşmaktan herkes çekinirdi. Asker-sivil ilişkilerini konuşamazdık. Kadın-erkek ilişkilerini, işçi-işveren ilişkilerini, sendikal hakları, 1 Mayıs'ı ağzımıza alamazdık. Şimdi 1 Mayıs'ı bayram yaptık. Kim yaptı, sosyal demokrat geçinenler mi yaptı? Hayır, Adalet ve Kalkınma Partisi yaptı. Çünkü 'milletimizin, emekçimizin, çalışan kardeşimizin o gününü kutlamak bizim görevimizdir' dedik. Sorarım size, onca sosyal demokrat koalisyonlar kurulmuştur bu ülkede, niye yapamadılar? Çünkü onlar talimatları hep karanlık odaklardan alıyorlardı'' şeklinde konuştu.

Milletsiz milliyetçiliğin olmayacağına inandıklarını kaydeden Bağış, ''Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil arkadaşlar. Bu ülkeyi seven, milli duyguları güçlü olan insanların yapacağı iş, bu ülkeyi kalkındırmaktır, ülkeyi zenginleştirmektir'' dedi.

Bağış, Türkiye'nin geldiği noktanın, bu milletin tarihinin en görkemli noktası olduğunu belirterek, ''Ama biz tatmin olamadık'' şeklinde konuştu.

Bu ülkede hiçbir ayrım yapmadıklarını, bütün yaradılanları yaradandan ötürü sevdiklerini kaydeden Bağış, Türkiye'de farklı bir atmosferi, kardeşlik duygusunu yakalamak istediklerini dile getirdi.

Bağış, 1. Bölge'deki seçimlerin, Türkiye'nin her yerindeki seçimlerden daha önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Adaylara baktığınız zaman neden önemli olduğunu anlayacaksınız. Birisi, kendi teşkilatında adam yokmuş gibi, iki partimiz de Silivri'de kuyruğa girmişler, oradan bulduklarını getirip aday yapmışlar. Çete örgütü olmakla yargılanan kişiler listelerde göreceksiniz ama bir de bağımsız aday var bu bölgeden, bu bağımsız aday kahraman bir vatan evladına, bir Türk polisine terbiyesizliğini yapmış bir kadın demeye dilim varmıyor. Onun burada sandığa gömülmesi, o polis kardeşimizin o gün Türkiye gerilmesin diye yutkunmasına bir ödül, o kadına da bir ceza olacaktır. Özellikle benim gibi Doğu kökenli kardeşlerimin bütün hemşehrilerimizi uyarması lazım. O polis kardeşimiz gerçek bir vatansever olduğu için ona cevap vermedi. Bu ülke gerilmesin, kan dökülmesin, kardeş kanı dökülmesin, bu ülkede gerginlik yaşanmasın diye ama o kadına cevabı, asıl şamarı sandıkta inşallah 1. Bölge seçmeni burada verecek. Bu BDP'liler bizim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir, olamaz ve asla kabul etmiyoruz. Onların kimin sözcüsü olduğu tepkilerinden belli. İnsanları tehdit ederek, ülkeyi tehdit ederek, gererek hiçbir yere varamazlar. Özellikle o adaya burada ders verme mesuliyetimiz var arkadaşlar.''



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs