En Sıcak Konular

Erdoğan, CHP'ye Haberal'la yüklendi

7 Mayıs 2011 18:51 tsi
Erdoğan, CHP'ye Haberal'la yüklendi
Başbakan Erdoğan, CHP'nin Ergenekon sanığı Haberal'ı aday gösterdiği Zonguldak'tan halka seslendi. CHP ve onun adayı Erdoğan'ın hedefindeydi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , CHP'nin Ergenekon sanığı Haberal'ı aday gösterdiği Zonguldak'tan halka sesleniyor. Erdoğan, miting alanında toplanan büyük bir kalabalığa sesleniyor. Konuşmasında iktidara geldikleri ilk dönemi hatırlatan Erdoğan, yaptıkları icraatlara değindi. KEY ve 1 Mayıs'ın tatil edilmesine değinen Erdoğan, CHP'den aday olan DİSK Genel Başkanı'na göndermelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, ''Her yavrumuza bir elektronik kitap vereceğiz. Bütün müfredat bunun içerisinde var. İcabında bununla gidip geleceksin, başka bir şeye gerek yok, hazine bu hazine. Bunlardan ücret almayacağız, ücretsiz olarak biz bunları sizlere vereceğiz. Bunlar Kılıçdaroğlu projesi değil, bunlar AK Parti'nin projesi, farkımız bu. Kaynak Kemal değil, kaynak Türkiye'' dedi.

Erdoğan, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

İktidarları döneminde gerçekleştirilen sağlık hizmetlerinden bahseden Başbakan Erdoğan, ''18 noktada ambulans helikopterimiz var. 2 tane jet ambulansımız var, 3 tane daha geliyor 5 tane jet ambulans olacak'' dedi.

Ülkeye hizmet için geceyi gündüze kattıklarını ve katmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, ''Geriye dönüp baktığımızda, geçmişle mukayese ettiğimizde, ülkemizin her karış toprağında izimizin olduğunu görüyoruz. Mutluyuz, attığımız adımları görüyoruz'' diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Iğdır'da miting düzenlediğini anımsatan Başbakan Erdoğan, sis nedeniyle Ağrı'dan havayoluyla geçmesinin mümkün olmadığını ve karayolunu tercih ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

''145 kilometrelik o yolu duble yol olarak gittik ve daha önce partimi kurmak için gittiğimde Iğdır'a bir gidiş bir geliş, riskli yollar. Ama şimdi 2 gidiş, 2 geliş gayet güzel yollar güvenle gittik. Düzce-Karadeniz Ereğli, bitiyor. Tüneller 1 tünel hariç hepsi bitti. 8 tane tünel şu anda bitmiş durumda, diğer tünelin de orada kamulaştırmada bir sıkıntı var. Onu da anlaşıyoruz inşallah bir hafta içinde ve onu da bitirdikten sonra, inşallah Temmuz sonu Ağustos gibi hem buralara teşekküre geleceğim hem de oraların açılışını yapacağım. Düzce, Zonguldak'a artık bu yolla bağlanacak. Akçakoca aynı şekilde. Niye? Modern Türkiye bu, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkan Türkiye bu. Bunların Türkiye'ye çakılı kazığı yok, çakılı kazığı.... İşte Bolu Dağı yanınızda. Bolu Dağı ne canlar aldı değil mi? Bunları Düzceli kardeşlerim çok iyi bilir. Ne canlar gitti bu yolda, ama şimdi Bolu Dağı Tünelini halletmek kime nasip oldu, bize. Bizden öncekiler ne dediler, bu olmayacak dediler. Peki ne dediler biliyor musunuz? 'Burayı en iyisi doğalgaz depolama alanı yapalım' dediler. Hatta birileri çıktı dedi ki 'burayı patates deposu haline getirelim' dedi. Biz ne dedik, 'hayır bu tüneli biz yapacağız' dedik. Ve yaptık. İşte bakın şimdi herkes o tüneli rahat rahat huzur içerisinde kullanıyor. 1 gidiş, 1 geliş tüneli. 2 gidiş 2 geliş. İş bilenin kılıç kuşananındır, olay bu. Okulunda eğitim gören öğrencimizin, hastanede tedavisini yaptıran teyzemize kadar, her kardeşimin gönülden söylediği bir 'Allah razı olsun' sözü, bize en büyük mükafattır. Bölünmüş yoldan giderken, bir 'Allah razı olsun' demesi bize yeter. Yine kazalar oluyor ama asgariye indi.''

79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, kendilerinin ise 8 yılda 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi. Bu yolları 15 bin kilometreye tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, 2023 yılına kadar ise bir 15 bin kilometre daha bölünmüş yol yapacaklarını kaydetti.

''Yakında buralardan hızlı tren geçecek'' diyen Başbakan Erdoğan, hızlı trenin Eskişehir'e geldiğini, şimdi ise Eskişehir-İstanbul arasının yapıldığını söyledi.

Düzce'nin de her alanda yatırımlardan istifade ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Düzce'de 8,5 yılda 320 derslik yaptıklarını, kendilerinden öncekilerin yapamadığı Düzce Üniversitesini de kurduklarını anlattı.

''Her işin başı sağlık diyerek'' kente sağlık alanında önemli yatırımlar yaptıklarını da belirten Erdoğan, Düzce Üniversitesine ise Tıp Fakültesi kazandırdıklarını kaydetti.

Düzce Üniversitesinin şu anda 8 fakültesi, 3 enstitüsü, 8 meslek yüksek okulu bulunduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, üniversitede 9 bin 500 öğrenci, bin 200 kişilik de akademik personel olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Düzce'ye eğitim fakültesi kurma kararını da aldıklarını bildirdi. Erdoğan, kentteki yurt kapasitesini 949'dan, bin 774'e çıkardıklarını, yatırım programlarında yer alan Akçakoca'daki 500 yatak kapasiteli yurdun yapımının ise süratle sürdüğünü bildirdi.

Üniversite öğrencilerine kendilerinden önce 45 lira burs verildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şimdi ise 240 lira verdiklerini söyledi.

-''ONLAR BORÇLANDI BİZ ÖDEDİK''-

İlk ve ortaöğretimde öğrencilerin okula başlarken sıralarında kitaplarını bulduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Artık akıllı tahta dönemine geçiyoruz. Her derslikte kara tahtayı kaldırıyoruz, akıllı tahtayı koyuyoruz. Bunlar bilgisayar donanımlı akıllı tahtalar. Sınıflarda projeksiyonlarımız, her şeyimiz var. İnternet ağı ile dünyaya bağlıyız'' dedi.

Konuşması sırasında alanda bulunanlara elinde bulunan ''elektronik kitabı'' gösteren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Ergenekon sanığı Haberal'ı aday gösterdiği Zonguldak'tan halka sesleniyor. Erdoğan, miting alanında toplanan büyük bir kalabalığa sesleniyor. Konuşmasında iktidara geldikleri ilk dönemi hatırlatan Erdoğan, yaptıkları icraatlara değindi. KEY ve 1 Mayıs'ın tatil edilmesine değinen Erdoğan, CHP'den aday olan DİSK Genel Başkanı'na göndermelerde bulundu.

''Her yavrumuza bir elektronik kitap vereceğiz. Elektronik kitap bu, görüyorsunuz değil mi? Bütün müfredat bunun içerisinde var. İcabında bununla gidip geleceksin, başka bir şeye gerek yok, hazine bu hazine. Bunlardan ücret almayacağız, ücretsiz olarak biz bunları sizlere vereceğiz. Bunlar Kılıçdaroğlu projesi değil, bunlar AK Parti'nin projesi, farkımız bu. Kaynak Kemal değil, kaynak Türkiye. Sizin bu sizin. Kaynağı sizsiniz, siz veriyorsunuz, bizde size geri gönderiyoruz. İnşallah bununla birlikte, George Amerika'da nasıl okuyorsa, aynı şekilde Düzce'de de benim Ahmedim, Mehmedim, Hasanım, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam, Hülyam aynı şekilde okuyacak. Onlar okuyor da siz niye okuyamayasınız. Yani bu yoksulluktan değildi ki, yokluktan değildi ki ama götürüyorlardı. Ama şimdi durum öyle değil, şimdi bereket var hamdolsun, bereket.

Geldiğimizde bu ülkenin milli geliri 3 bin 400 dolardı ama şimdi milli gelirimiz 10 bin doları aştı. Yolsuzluğun olduğu bir hükümette bunlar olur mu? IMF'den MHP 30 milyar dolar istedi. Kalkmış şimdi diyorlar ki 'biz şöyle yaparız, böyle yaparız.' Biz sizin cemaziyelevvelinizi biliyoruz. Benim milletim size 5 sene görev verdi 3,5 sene sonunda bırakıp kaçtınız, niye? Battınız da onun için. 30 milyar dolar istediler IMF'den. Peki bize ne kadarla devrettiler onu 23,5 milyar dolarla devrettiler. Biz ne yaptık ödedik ödedik şimdi ne var 5 milyar dolar var. Onu da vereceğiz ha, sıkıntımız yok anında öderiz ama çok cüzzi, sembolik bir faiz olduğu için, 2012 sonuna kadar onu da sıfırlayacağız, o da bitecek. Borç morç falan böyle şeyler almıyoruz. 3 yıldır anlaşma falan da imzalamıyoruz. Çünkü biraz ileri gittiler, siyasi işlere karışmak istediler. Dedik, 'kusura bakmayın' eğer parayla ilgili konuşacaksak konuşalım, ama kurumlarla ilgili derseniz, kusura bakmayın o iş bizim işimiz.' Ve 23 milyar dolar nire, 5 milyar dolar nire. Bunu biz yaptık, onlar borçlandı biz ödedik, onlar kirletti biz temizledik.''

-''BU YÜRÜYÜŞÜ HIZLA DEVAM ETTİRECEĞİZ''-

Milliyetçiliğin vatanı, milleti, bayrağı sevmek olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Milliyetçilik milli bankasının kasasını güçlü tutmaktır değil mi? Görev geldik ki Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar var. Türkiye'ye bu yakışır mı? Bununda yarısı yurt dışındaki işçilerimizin parası. Hale bak. Dedik ki olmaz, talimatlarımız görüşmelerimiz hepsi devam etti, Merkez Bankasına dedik ki 'Bak bu işi artıracağız böyle olmaz.' Bir çalışma hamdolsun bolluk, bereket şu anda Merkez Bankası'nın kasasında ne var biliyor musunuz? 93 milyar dolar var. 27,5 milyar dolardan aldık şimdi 93 milyar dolar. Halep oradaysa arşın Düzce'de'' diye konuştu.

Erdoğan, alanda bulunanlardan 12 Haziran'a kadar kapı kapı dolaşmalarını isteyerek, ''İnşallah 12 Haziran'ın akşamında bayram, demokrasi bayramını, özgürlük bayramını beraber kutlayacağız'' dedi.

İktidara geldiklerinde enflasyon oranının yüzde 30 olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şimdi ise yüzde 4,3 olduğunu söyledi.

İktidarlarında Türkiye'nin her alanda atılım gerçekleştirdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, kendilerinden önceki ve şimdiki asgari ücretle alınan ürünlerden de örnekler verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Düzce'de yaptıkları yatırımları da anlattı.

''Bu yürüyüşü hızla devam ettireceğiz'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Benim sizden ricam şu, şu 35 günde nasıl bu kardeşiniz koşuyorsa, milletvekili arkadaşlarım koşuyorsa hep birlikte bizlerde koşacağız. Sandıklara sahip çıkacağız ve 12 Haziran'ın akşamında da demokrasi bayramını, partimizin başarısını zaferini hep beraber kutlayacağız. Karar sizin söz sizin, mühür sizin. AK Parti nerede oy pusulasının en başında, birinci sırada. Orada AK Parti'mizin amblemi ülkemizin 7 bölgesini aydınlatan ampulümüzün altındaki daireye evet mührünü basacağız.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda meydanda bulunanlarla birlikte ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerini okudu.

-NOTLAR-

Mitingin yapıldığı Anıtpark Meydanı, miting saatinden önce doldu.

Alan çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, miting süresince de polis helikopteri havadan denetimlerde bulundu.

Miting sırasında rahatsızlanan bazı vatandaşlara ise alanın yan tarafından Kızılay tarafından oluşturulan ilk yardım çadırında müdahale edildi.



Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs