En Sıcak Konular

Binbaşının eşi, AKP'den aday adayı

0 0 0000 00:00 tsi
ADAPAZARI’nda, 15'inci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 1'inci Tugay Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Osman Uyanır'ın eşi Yüksek Mimar Sevda Uyanır, AKP Sakarya İl Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

Başvuru sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sevda Uyanır, “Eşinizin asker olması sorun olur mu?” sorusunu, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasal hakkımı kullanıyorum” diye yanıtladı.

AKP Sakarya İl binasına bugün öğle saatlerinde gelen Binbaşı Osman Uyanır’ın eşi Yüksek Mimar Sevda Uyanır, İl Başkanı Yusuf Alemdar'dan form aldı. Bir çocuk annesi 35 yaşındaki Sevda Uyanır daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin “Neden siyaset?” sorusuna, “Neden siyaset olmasın. Kadınlara yer var artık. Başbakanımız öyle diyor. Neden Ak Parti derseniz. Demek ki fikirleri uyuyor. Beğeniyoruz” yanıtını verdi. Sevda Uyanır, daha önce de siyasi anlamda görevlerde bulunduğunu, siyasi kadrolarla çalıştığını, daha sonra Kocaeli İl Bayındırlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, “Ak Parti bana her zaman destek oldu. Her zaman içlerinde olmaktan mutluyum” dedi.

‘EŞİM FİKİRLERİME SAYGILIDIR’

Bir gazetecinin binbaşı eşi olmasını hatırlatması üzerine Sevda Uyanır şunları söyledi:

“Ben devlet memuru esiyim her şeyden önce. Eşim benim fikirlerime saygılıdır. Öyle olmuştur. ‘Senin fikrin, senin düşüncen’ demiştir. Benim de bu saatten sonra fikirlerimi değiştirmem mümkün değil. Yola çıktım. Ak Partilileri tanıma fırsatı buldum. Bu insanlar çevremde oldu. Onları tanıma fırsatı buldum. Görüş anlamında araştırdım. Sayın Başbakanımın görüşleri, çalışmaları ilgimi, beğenimi çekti. Ben de içlerinde var olmak istedim. Devletime milletime güzel işler yapmak istiyorum.”

‘ANAYASAL HAKKIMI KULLANIYORUM’

Sevda Uyanır gazetecilerin eşinin asker olmasıyla ilgili sorularını sürdürmesi üzerine, “Bu tip soru sormasanız sevinirim. Şahsım adına sorun. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasal hakkımı kullanıyorum. Ankara’da çalışıyorum. Sakaryalıyım. Eşimin görevi nedeniyle buraya geldik. Sakarya kadrosu dolu olunca Kocaeli kadrosuna geçtim. Burası depremden çıkmış şehir. Memleketimi seviyorum. İnşallah allah nasip eder, milletimi mahcup etmem” diyerek formunu doldurdu.

AKP Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar da, “Bütün adaylarımızla olduğu gibi Sevda Hanım'la da şeref duyuyoruz. Bu süre içerisinde aday adayı olması, bürokraside bugüne kadar veremediğini siyasette vermek istemesi. Anadolunun çeşitli yerlerindeki birikimlerini vermek istemesi bizi menmun ediyor. Hayırlı olsun” dedi.

REFERANSLARI VE ÖZGEÇMİŞİ

Sevda Uyanır doldurduğu formda referans olarak da AKP Kurucu üyesi Cemal Kamacı, AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Sefer Akkaya ile birlikte 18 kişinin adını yazdı. Sevda Uyanır’in başyvuruda verdiği özgeçmişi ise şöyle:

“1972 Erzurum doğumluyum. Eşim Osman Uyanır binbaşı olup, Sakarya Tugay Karargahı'nda çalışmaktadır. Anneyim. 9 yaşında bir kız çocugum var, 1989- 1993 yılları arasında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesini bitirdim. 1993- 1996 Trakya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bina Anablimim dalı yüksek lisansı yaptım. 1997 yılında Manisa’da Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde mimar olarak göreve başladıktan sonra 2002- 2005 yılları arasında Kars Bayındırlık Müdürlüğü’nde Proje Müdürü olarak görev yaptım. Şu anda da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Mimari Proje Dairesi Başkanlığında yüksek mimar olarak görev yapıyorum”

hürriyet



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs