En Sıcak Konular

'Türkiye'ye tolerans yok'

7 Mayıs 2011 12:15 tsi
'Türkiye'ye tolerans yok' Yunanistan Dışişleri Bakanı Kiprianu'dan AB üyeliği konusunda Türkiye'ye 'ültimatom': Tolerans yok!

Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, Türkiye'ye yükümlülüklerinden hiçbir tolerans gösterilmeyeceğini, Türkiye'nin AB ve Güney Kıbrıs karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini görmeyi istediklerini söyledi.

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Slovakya Dışişleri Bakanı Mikulas Dzurinda ile bir araya gelen Rum Dışişleri Bakanı Kiprianu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Dzurinda'yı Kıbrıs müzakereleri konusunda bilgilendirdiğini belirtti. Kiprianu, Slovakya'nın gerek Kıbrıs sorununun çözümü çabaları, gerekse UNFICYP'de yer alarak istikrarın devamı için sağladığı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Slovak meslektaşıyla Türkiye'nin AB sürecini de görüştüklerini ifade eden Kiprianu, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini diğer tüm ülkelere uygulanan kriterleri yerine getirmesi koşuluyla desteklediklerini savundu.

Kiprianu ayrıca, Slovak meslektaşıyla diğer ortak ilgi alanlarına giren konuları da ele aldıklarını ve iki ülkenin Kosova konusu gibi konularda ortak görüşlere sahip olduklarını ekledi.

Öte yandan Güney Kıbrıs'a resmi ziyaretinde Slovakya Dışişleri Bakanı Mikulas Dzurinda, ülkesinin Kıbrıs'taki BM Barış Gücü UNFICYP'ten askerlerini çekmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kiprianu'nun dün Dzurinda'yla yaptığı görüşmede Kıbrıs sorunu konusunda bilgi verdiğini ve Türkiye'nin AB sürecinin devamının da Türkiye'nin sözde yükümlülüklerini yerine getirmesine bağlı olduğunu dile getirdiğini yazdılar.

Habere göre Dzurinda görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ülkesinin UNFICYP'deki varlığı ve iki toplumlu diyalog yoluyla Kıbrıs sorununa çözüm çabalarını destekleme hedefinde olduğunu belirterek, ülkesinin UNFICYP'den çekilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Hükümetinin konu hakkındaki görüşünün değişmediğini ve Kıbrıs'ta olmaktan gurur duyduklarını belirten Dzurinda, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümüne ilgisini ve iki toplumlu diyaloğa desteğini dile getirdi.

Dzurinda ayrıca, Güney Kıbrıs'ın 2012 yılının ikinci yarısında devralacağı AB dönem başkanlığına desteklerini de belirtti ve iki ülkenin Brezilya'daki Slovakya Büyükelçilik binasını ortaklaşa kullanacaklarına dair geçtiğimiz Kasım ayında imzalanan işbirliği anlaşmasını hatırlattı.



Bu haber 1,277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs