En Sıcak Konular

Nikaha 20 dakika kala terk edildi

0 0 0000 00:00 tsi
Adana'da, görücü usulüyle tanışıp nişanlandığı polis memurunun, nikah kıyılmasına 20 dakika kala bırakıp gittiği genç kadın, gelinliğiyle gittiği Savcılığa nikahtan vazgeçen polis memuru hakkında şikayetçi oldu. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Ahmet Ş. (29) ve tekstil atölyesinde çalışan Sibel Ç. (22) yaklaşık 2.5 ay önce bir akrabalarının aracılığıyla tanıştı. Ahmet Ş. ve Sibel Ç, bir süre cep telefonu ve internet aracılığıyla görüştü.

Bu süre içinde birbirlerinden hoşlanan çift, 4 Nisan tarihinde akrabalarının da katıldığı bir gecede nişanlandı. Nişanlılığı fazla uzatmak istemeyen çift, evlilik alışverişlerini tamamlayarak 9 Mayıs tarihi için Seyhan Evlendirme Dairesinden nikah günü aldı.

Sibel Ç, gelinliğini giyerek ailesiyle nikah salonuna geldi. İddiaya göre, nikah törenine 20 dakika kala damat adayı, “Ben birazdan geleceğim” diyerek salondan ayrılıp, dışarda bekleyen, birlikte görev yaptığı arkadaşı ve sağdıcı ile görüştü. Daha sonra salona dönen damat adayı, genç kıza 40 YTL verip, “Bununla taksiye biner evine dönersin. Bu nikah olmayacak” diyerek, sağdıcı ile ayrıldı.

Neye uğradığını şaşıran gelin adayı, ailesini de yanına alarak gözyaşları içinde Emniyet Müdürlüğüne gitti. Nöbetçi Emniyet Müdür Yardımcısı ile görüşen Sibel Ç'yi, kadın polis memurları sakinleştirmeye çalıştı.

Daha sonra Cumhuriyet Savcılığına giderek “genç kızlık hayaliyle oynandığı ve gururunun incindiği” gerekçesiyle damat adayından şikayetçi olan genç kadın, burada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, polis memuru ile 9 Mayısta nikah kıyıp 10 Mayısta da düğün yapmak üzere salon tutup, davetiyelerini dağıttıklarını söyledi.

Diyarbakır'a tayini çıkan bir yakınlarının aracılığıyla tanıştıklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

“İlk önce telefonla görüştük. Daha sonra Adana'ya geldi.Babasının rahatsız olduğunu söyledi ve bu nedenle nikah tarihini en yakın zamana aldık. 9 Mayısta nikah kıyılacak, bir gün sonra da düğünümüz olacaktı. Çeyizimi bile Diyarbakır'daki evine götürmüştük. Adana'ya dönüp salon kiralayıp, davetiye hazırlattım. O da İzmir'de oturan annesini getirdi. Annesiyle de çok iyi anlaşmıştık.”

Karşılaştığı durumun şoku ile nikah salonunda bir sandalyede oturup ağladığını belirten genç kadın, şöyle devam etti:

“Salonda dondum kaldım. Bir süre sonra nişanlımı aradım. Arkadaşı telefonu açıp, 'Sen ne namussuz bir insansın. Gelinlik sana yakışmıyor. Arkadaşımı senden kurtardım' şeklinde konuştu. Beni daha önce bir meslektaşı ile kafeteryada oturup sohbet ederken görmüş. Düğün günü de arkadaşına bu olayı anlatmış. Konuyu böylece öğrendim. Benim açıklamamı bile dinlemeden nikah salonunda terk edip giden biri için artık bir damla gözyaşı dökmeyeceğim.”

Olayın ardından davetiye verdiği yakınlarını arayıp düğünün iptal edildiğini söylediğini ifade eden Sibel Ç, “Ben hiçbir zaman namussuzluk yapmadım, alnım açık. Gerekirse bekaret raporu alırım” dedi.

Genç kadın, görüştüğü yakınlarından damat adayının daha önce de 3 kez nişandan döndüğünü öğrendiğini iddia etti.
 



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs